Site icon Lykten

Fjæra som ble til fem høns – den muslimske fredsringen

Det er den amerikanske nettavisen Breitbart som ruller opp historien om hvordan verdensledende nyhetsbyråer i sin iver etter å fortelle positive nyheter om muslimer gikk på en kjempebløff.

Etter terrorangrepene i København samlet et 20-talls muslimer seg på lørdag kveld seg utenfor synagogen i Oslo. Manifestasjonen gikk ut på at muslimene skulle stille seg i en «fredsring» rundt bygget for å symbolsk «beskytte» jødene fra angrep.

Noen ring ble det ikke snakk om ettersom oppslutningen var såpass liten. Istedenfor stilte de få muslimene som dukket opp seg på en rekke og holdende hender, for å la seg fotograferes foran synagogen.

Når nyheten nådde verdenspressen skrudde man antallet deltakere opp betraktelig. De største nyhetsbyråene Reuters, AP og AFP, rapporterte samtlige om at «mer enn 1.000 muslimer» hadde stått i den såkalte fredsringen, skriver Breitbart.

Årsaken til den åpenbare feilen – unntatt ønskedrømmen fra journalistenes side – var at lokalavisen Osloby.no skrev at «1.300 personer, hvorav veldig mange etniske nordmenn» hadde befunnet seg på plassen uten å faktisk delta i selve ringseremonien.

Som om ikke det var nok, så har arrangøren bak den muslimske fredsringen, Ali Chishti, blitt anklaget for å være antisemitt. Blant annet har han selv tidligere fortalt at han «hater jøder og hvordan de oppfører seg», skriver Breitbart.

Til sammenligning deltok over 20 ganger så mange muslimer på den muslimske terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein sin begravelse i København på fredag, enn i den antirasistiske fredsringsseremonien i Oslo dagen etter.

«Hvor er alle muslimene?»

Det er ikke lenge siden det ble arrangert en annen demonstrasjon i Oslo, den gang foran Stortinget. Også da skal tusenvis av mennesker ha kommet for å demonstrere mot islamistisk vold og undertrykkelse.

Hele medie-Norge var da også på plass for å fortelle at norske muslimer tok avstand fra radikale islamister. Men også den gang ble det avslørt at muslimene utgjorde et svært lite mindretall av de tusenvis av fremmøtte.

Spesielt tydelig ble det da politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen ble intervjuet under marsjen og uttalte de famøse ordene; «Ellers må jeg si at jeg kanskje var litt overrasket over at det var få muslimer som egentlig hadde møtt opp her. Det kunne vært fler».

Relatert:

– Hvor er alle muslimene?

– VG støtter ekstreme islamister

– 55 prosent av alle nyhetene i norske medier handler om islam

– Muslimer angrep møte i København – to drept – fem politifolk skadd

– Dagens video – norske muslimer støtter steining av utro kvinner

– 23 norske kommuner må passe opp for radikale islamister

Exit mobile version