Site icon Lykten

Flere asylsøkere vil få opphold i Norge

Norge opplever nå en historisk strøm av asylsøkere som får varig opphold og flyktninger som Norge er forpliktet til å ta imot.

I 2012 var det 3000 asylsøkere som fikk innvilget oppholdstillatelse i Norge, i år ligger tallet på rundt 8000. Til neste år regner myndighetene derimot med at tallet vil komme over 10.000.

Regiondirektøren i integrerings og mangfoldsdirektoratet Vest, Ohene Aboagye, sier til NRK at det haster med å få asylsøkerne tak over hodet. Videre utdyper han at dette er folk som har fått varig opphold i Norge og at de ikke skal noe annet sted enn Norge.

Opptil 100.000 asylsøkere de neste ti årene

Integrerings og mangfoldsdirektoratet tror ikke den historiske flommen av asylsøkere som får innvilget varig oppholdstillatelse vil avta.

Til NRK sier IMDi at Norge opplevde en tilsvarende situasjon under krigen på Balkan på 90 tallet. Forskjellen fra den gang er derimot at det var en periode som gikk over, denne gangen mener IMDi at økningen vil være permanent.

IMDi uttaler at det store antallet asylsøkere som får innvilget opphold vil være på permanent basis. De regner med at det vil ligge stabilt på mellom 8000 og 10.000 personer som får bosette seg hvert år de neste ti årene.

NORDMANN VS FLYKTNING: Her er beviset på at flyktninger får opptil dobbelt så mye i økonomisk hjelp fra myndighetene som nordmenn. Når vi da ganger disse satsene med de tallene som IMDi legger frem (minst 10.000 asylsøkere hvert eneste år i ti år fremover), så vil sluttregningen bli astronomisk.

Antall asylsøkere øker med FrP

Norge opplever nå, med Fremskrittspartiet i regjering, sin største vekst i antall asylsøkere som får varig innvilget opphold.

Per Sandberg (FrP) sier til NRK at han ikke vil avlyse de prognosene som integrerings og mangfoldsdirektoratet har kommet med.

Han hevder at økningen ville vært enda større hvis det ikke hadde vært en borgerlig regjering.

4.000 personer sitter per dags dato på mottak og venter på en kommune å få bosette seg i.

Exit mobile version