Site icon Lykten

Flerkulturell nyhetsrunde – Oslo rundt – 9.12.2020

POLITIET. (Foto: Lykten.no).

Vi starter i retten i Oslo, der ni personer, i all hovedsak med utenlandsk bakgrunn, nå står tiltalt for skadeverk, vold mot politiet og stolkasting etter at menneskerettighetsorganisasjonen SIAN holdt et møte utenfor Stortinget den 29. august i år.

Flere av de mest aggressive muslimene skal ha skreket Allahu akbar før de brøt seg gjennom politiets sperringer og nådde helt frem til SIANs talere, hvorav en kvinne ble sparket i ryggen og falt i bakken. Mannen ble pågrepet og er avbildet her.

VOLDSMANN: Her er mannen som brøt politiets sperringer og overfalt SIANs kvinnelige taler, Fanny Bråten. (Foto: Lena Andreassen).
(Foto: Lena Andreassen).
(Foto: Lena Andreassen).

Da SIANs menneskerettighetsaktivister forlot området etter at markeringen var ferdig, rettet sinnet og hatet fra de venstreekstreme og islamske gruppene seg mot ordensmakten.

Ifølge TV2 skal politiet ha benyttet seg av droner for å identifisere bråkmakere og pågripe dem i ettertid. Hele 29 islamske og kommunistiske ekstremister ble arrestert, hvorav ni altså nå er tiltalt.

Drapsforsøk med machete og kniv

Så går vi over til Veitvet t-banestasjon, der et drapsforsøk fant sted i oktober i fjor. En da 18 år gammel mann ble hugget med en machete i ryggen, før han senere ble stukket med kniv, også det i ryggen. Gjerningsmennene skal ha vært en 15-åring, to 16-åringer og en 17-åring. En av 16-åringene og 17-åringen skal være brødre.

Det skal ha vært 17-åringen som hugget 18-åringen i ryggen med macheten, mens hans 16-årige bror skal ha stukket offeret i ryggen kort tid etterpå med en kniv, skriver Avisa Oslo. 

Årsaken til overfallet skal ha vært at 18-åringen kom i krangel med ungdommene noen dager tidligere og blitt kastet stein etter. Gjerningsmennene påstår at 18-åringen skal ha «blikket» en ungdom tilhørende gjengen.

Ifølge politiforklaring skal ungdomsgjengen vært bevæpnet med macheter og kniver på t-banestasjonen den kvelden for å beskytte seg selv. Offeret skal ha reddet livet ved å løpe vekk fra åstedet og ringe ambulanse. Han reddet livet ved å få førstehjelp på stedet og deretter livreddende kirurgisk behandling på Ullevål sykehus.

Ifølge NRK betyr «blikking» at man kaster stygge blikk på en annen. Dette er en vanlig årsak til krangling og voldsutøvelse i innvandrermiljøene i Norge, og er relatert til deres hjemlands æres- og klanskultur.

Alle de fire ungdommene er nå siktet for drapsforsøkt og grov kroppsskade. En av tiltalte har ikke møtt opp til rettforhandlingene og ingen vet hvor han er.

Drapsforsøk med kniv – del II

Man skal imidlertid ikke lenger enn til sist uke for å finne et knivangrep kategorisert som drapsforsøk av politiet i Oslo. Sist mandag skal en 14-åring ha blitt knivstukket i magen av en nå drapssiktet 15-åring. 14-åringen blødde kraftig og måtte kjøres i hast til Ullevål sykehus for operasjon.

Hendelsen fant sted utenfor et kjøpesenter på Lindeberg klokken 11.30 på formiddagen og skal i følge offeret være overlagt. Det skal ha vært en større gruppe ungdommer involvert. Flere av dem er kjenninger av politiet. Også denne gangen er nyhetsformidleren Avisa Oslo. 

Saken skal ha vakt ekstra oppsikt, da den kommunistiske politikeren Jan Bøhler var tilstede der den 14-årige ungdommen ble hentet av ambulanse.

Les også: Regjeringens politikk en katastrofe – barn må bevæpne seg med kniv i storbyene våre

15-åringen skal være varetektsfengslet i to uker og er underlagt brev- og besøkskontroll i fengslet. Han sitter i høysikkerhetsfengselet Ungdomsenhet øst på Eidsvoll. Det er opprettet spesielt for mindreårige innsatte mellom 15 og 18 år.

Gjerningsmannen og offeret skal ifølge politiet ha vært i langvarig konflikt med hverandre.

Exit mobile version