Site icon Lykten

Fotballtrener: «begynner å bli lei flerkulturell fotball»

Det var under 4. divisjonskampen mellom Ski og Klemetsrud på tirsdag at det ble amper stemning på banen.

Klemetsrud IL, med tilhørighet i Oslo syd, hadde reist på bortekamp til Ski kunstgress for å møte Ski. Ifølge Østlandets Blad markerte spillerne på Klemetsrud seg mer med dårlige holdninger, krangling internt i laget og overfall på motspillere, enn med sportslig innsats på banen.

SKI KUNSTGRESS: Det var under en kamp mellom Ski og Klemetsrud IL på tirsdag at en Ski-spiller fikk seg en springskalle og måtte på legevakten for å sy.

Det var etter at Ski skal ha gått opp til en 2-0 ledelse at Ski-spilleren Carlsen Strande fikk seg en springskalle rett under øyet. Dette medførte at han fikk en lang og stygg flenge som måtte behandles på legevakten.

Nå har blant annet Ski-treneren Stein Rasch fått nok og forteller til Østlandets Blad at de vil rapportere hendelsen til fotballforbundet, samt politianmelde overfallet.

Fra Oblad.no:

– Vi kommer til å rapportere dette og politianmelde spilleren. Han skaller ham ned, helt uprovosert. Klemetsrud byttet selv ut spilleren etter hendelsen, sier Rasch.

– Vi hadde en episode med 2. laget vårt i fjor også. Fotball skal være et sted for forbrødring og Fair Play. De fremmedkulturelle lagene lager så mye problemer at det nå snart må være nok. Jeg har alltid hatt et åpent syn på innvandrere, men nå har det blitt så mange episoder at jeg faktisk må jobbe med meg selv for ikke å stigmatisere dem. Det gjelder ikke alle, men svært mange har en total mangel på respekt. Fotballen i Oslo har spilt fallitt, og har ikke lyktes med å være et sted for integrering, mener Rasch. (Sitat slutt).

Kjevebrist, drapstrusler og bombetrusler

Frieord.no kunne i september ifjor skrive om en kamp mellom Oppegård 2 og Klemetsrud 2, som utartet seg til voldelige overfall, draps- og bombetrusler.

Nordstrands Blad kunne idag melde om et lite hyggelig oppgjør mellom Oppegård 2 og Klemetsrud 2 på Østre Greverud kunstgress, hvor sistnevntes spillere i sterk grad har fremmedkulturell bakgrunn.

Ifølge artikkelen skal to av Oppegård-spillerne ha blitt slått ned, den ene med kjevebrist som resultat. Flere av spillerne på Oppegård skal også ha fått bombetrusler og drapstrusler av Klemetsrudspillerne.

Dommeren var livredd

Ifølge observatører tilstede på kampen burde dommeren ha utvist flere av Klemetsrud 2 sine spillere, på grunn av trakassering. Men dommeren skal ha følt seg så truet at han ikke turte å dra opp det røde kortet. Selv ikke da en Klemetsrud-spiller skal ha slått ned en av Oppegård sine spillere turte dommeren å vise ham ut.

Angrep benken til Oppegård-spillerne

Heller ikke innbyttere og lagledere hos Oppegård 2 fikk være ifred. Klemetsrud 2 spillerne skal også ha angrepet innbytterbenken og truet med å «skjære ballene av laglederen og drepe ham». Dette også uten reaksjon fra dommeren, med tanke på den hatefulle stemningen hos Klemetsrud 2-spillerne.

– Heldigvis kunne jeg våkne dagen etter, uten at noen hadde bombet huset mitt eller forsøkt å ha tatt livet av meg. Men følelsen av truslene satt i da jeg la meg for kvelden, forteller en Oppegård-spiller, som ønsker å være anonym.

OVERFALL OG TRUSLER: Laget fra Oslo Syd skal ha påført motstanderspillere kjevebrudd, samt uttalt draps- og bombetrusler mot både spillere og lagledere under et oppgjør mellom Oppegård 2 og Klemetsrud 2, på Øvre Greverud kunstgressbane i september i fjor. (Foto: Øvre Greverud kunstregressbane).

Det ble da påpekt fra ledelsen i Klemetsrud Fotball at klubben har et ufortjent dårlig rykte. Klubben valgte etter denne hendelsen å trekke laget fra serien.

Denne gangen er det altså A-laget som er i fokus.

MÅ TÅLE LITT VOLD: ARS sin leder, Rune Berglund Steen, mener at det å bli slått ned og drapstruet av flerkulturelle lag ikke er noe å klage over. Å klage over volden er derimot uakseptabelt.

Antirasistisk senter veier inn

Av en eller annen grunn har den statsstøttede meningsorganisasjonen Antirasistisk senter blitt involvert i saken mellom Ski og Klemetsrud.

Daglig leder i ARS, Rune Berglund Steen, skal ifølge Nettavisen.no «reagerert sterkt» når han blir informert om hendelsen og sier at Ski-trenerens uttalelser om at flerkulturell fotball er i ferd med å miste sitt glansbilde er generaliserende. At en spiller ble overfalt og måtte til legevakten for å behandles, nevner Berglund Steen ikke med ett ord.

Fra nettavisen.no:

– Dette var en tåpelig og generaliserende utblåsning. Fotballen er en del av oppveksten til svært mange ungdommer i Oslo, også med minoritetsbakgrunn. At Ski har hatt noen dårlige erfaringer med enkeltspillere med minoritetsbakgrunn, gjør det aldri greit med generaliseringer som dette, sier leder i Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen til dittOslo.no, og fortsetter:

– Ski-trenerens uttalelser vil nok gjøre at en del vil kvie seg for å spille for ham. Dermed er det ikke Oslo-fotballen som har spilt fallitt, men Ski-fotballen. (Sitat slutt).

Relatert:

– Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp

– 11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp

– VG-journalist: De norske håndballjentene er for hvite

 – Mulig massevoldtekt på Norway Cup

Exit mobile version