Site icon Lykten

Frp – Omvendt rasisme kan ligge bak angrepet på nordmann i Fredrikstad

Til Sarpsborg Arbeiderblad sier Håkon Røssum at man må tørre å snakke høyt om at det også skjer rasistisk motivert vold på nordmenn.

Han sier til avisa at politiet ennå ikke har avdekket hva som var motivet for angrepet på den norske mannen, men at han leste i avisa at en hvit mann fra Fredrikstad ble angrepet av syv menn av utenlandsk opprinnelse.

– Utenlandsk gjeng overfalt og skadet nordmann i Fredrikstad

I et leserbrev til Fredrikstad Blad skriver Røssum:

– Det er når man leser slikt at man undres hvorfor ingen tar opp temaet «rasisme», men denne gang mot en etnisk norsk person. Hadde dette vært motsatt, så ville mange kanskje gått i fakkeltog og avisene ville skrevet om det i ukesvis.

– Har du noen gang snakket kritisk om noen med en annen hudfarge, kultur eller religion enn deg selv? spør Røssum.

– Da kan du ha blitt stemplet som rasist. Iallfall om du er av norsk opprinnelse, skriver han i brevet til bladet.

– Om man glemmer en slik sak som denne med Pål, så kan det faktisk være meg eller deg som utsettes for såkalt «blind vold» neste gang. For meg er hat, blind vold eller fremmedfiendtlighet akkurat like grusomt, uansett hvor det måtte komme fra, hevder Håkon Røssum.

På spørsmål fra Sarpsborg Arbeiderblad om hvorfor han bruker denne saken til å starte en debatt om såkalt omvendt rasisme, svarer han:

– Fordi mange later som om dette fenomenet ikke finnes. Jeg er for integrering, jeg er for at mange mennesker fra mange nasjoner skal kunne bo sammen, men jeg vil ikke finne meg i at motivet er rasistisk, enten det kommer fra utlendinger mot nordmenn, eller det kommer fra nordmenn mot utlendinger, sier FrP-politikeren.

Exit mobile version