Site icon Lykten

Geir Høvik Pettersen dømt for pedofile overgrep mot fire barn i Asker og Bærum

I 2008/2009 skal Pettersen ha hatt seksuell omgang med ei 7 år gammel jente. Han ble etterforsket for disse overgrepene, men på grunn av manglende bevis ble saken henlagt.

Det var derimot etter overgrepene mot to 5 år gamle jenter i et skogholt i Huldreveien på Borgen i Asker 2. august i fjor, at saken mot Pettersen ble rullet opp av politiet.

BOLIGOMRÅDE: Huldreveien i Borgen i Asker er et boligområde med mange barnefamilier. Her skal Pettersen ha forgrepet seg på flere småjenter. (Foto: Google Maps)

En uke etter overgrepene ble Geir Høvik Pettersen pågrepet av politiet. Politiet skal da ha rullet opp flere overgrep mot mindreårige jenter begått av Pettersen.

Det ble da også tatt ut tiltale for saken fra 2008/2009 som først ble henlagt.

Flere overgrep

Pettersen har misbrukt to av jentene ved flere anledninger.

Mot tre av jentene skal Pettersen ha begått overgrep som juridisk beskrives som voldtekter. Mot den fjerde jenta ble han dømt for seksuell omgang med mindreårig.

Blotting

Geir Høvik Pettersen er tidligere dømt for å ha blottet seg og onanert offentlig ved flere anledninger.

I dommen mot Pettersen kommer det også fram at det er stor fare for gjentagelse.

– … det er en nærliggende fare for at tiltalte også etter soning av en tidsbestemt fengselsstraff på nytt vil begå en alvorlig seksualforbrytelse. Tidsbestemt straff anses etter dette ikke tilstrekkelig for å verne samfunnet», heter det i dommen.

Anke

Advokaten til den Pettersen opplyser til Asker og Bærum Budstikke at det er flere punkter i dommen de er uenige i. Det dreier seg både om skyldspørsmålet, straffens lengde og det at mannen er idømt forvaring.

Pettersen og advokaten har ennå ikke bestemt seg for om de ønsker å anke dommen.

Familiene til ofrene håper de nå kan legge saken bak seg.

Exit mobile version