Site icon Lykten

Hadia Tajik (Ap) snek på T-banen – slapp å betale bot

Den tidligere statstråden i Arbeiderpartiregjeringen fra 2012 og til de mistet makten ved siste stortingsvalg.

Tajik (33) hadde vært i NRK-studioet på Marienlyst og var på vei tilbake til Stortinget da hun ble stoppet av kontrollører.

– Det er dessverre riktig at jeg ikke hadde kjøpt billett da jeg tok t-banen fra Majorstuen til Stortinget etter å ha deltatt på Politisk kvarter på NRK i morges. Jeg glemte det rett og slett, og beklager det. Jeg innså tabben da jeg ankom Stortinget stasjon, og meldte meg selv til billettkontrollørene.

Tajik slapp imidlertid å betale noen bot da kontrollørene anså henne for å være en jevnlig bruker av offentlig transport og aksepterte hennes unnskyldning.

Jens Stoltenberg og bilsaken

Den mest kjente historien fra Arbeiderpartiets representanter ute i trafikken er da tidligere statsminister Jens Stoltenberg rygget inn i en bil på Diakonhjemmets parkeringsplass på Vindern.

Ifølge vitner skal Stoltenberg ha gått ut og sjekket om det var noen skader. Han skal så ha latet som om han skrev ned sitt navn og festet det til vindusviskeren før han satt seg i bilen og kjørt fra plassen.

Da et vitne gikk frem til den bulkede bilen viste det seg at statsministeren kun hadde lagt igjen en parkeringslapp.

Fra Dagbladet:

– Jeg har lest om sjåfører som stikker av, og at det er noen som er så frekke at de bare later som de skriver noe på lapper som de fester under vindusviskeren. Og så var jeg også litt nysgjerrig, det er jo ikke hver dag jeg ser en mann som Jens Stoltenberg i en slik situasjon, sier Roar Berg Nielsen.

– Da jeg kom fram til Volvoen, tittet jeg på lappen som var festet under vindusviskeren. Da fikk jeg sjokk. Det var bare en parkeringsbillett. Stoltenberg hadde verken skrevet navn eller telefonnummer på papirbiten. Jeg trodde ikke det var mulig, sier Roar Berg Nielsen.

– Jeg var jo helt sikker på at det var Jens Stoltenberg. Politiet bekreftet at Saaben var registrert på Det norske Arbeiderparti og at Volvoen var en leasingbil. Hos Arbeiderpartiet bekreftet de at Saaben ble disponert av Stoltenberg den aktuelle dagen. Den andre bilen tilhørte et ektepar fra Oslo, sier Roar Berg Nielsen. (Sitat slutt).

SNIKER OG BULKER: Arbeiderpartiets representanter sniker på t-baner og kjører fra bilbulker. (Foto: Regjeringen.no).

Det kom senere frem at bilbulkingen kostet den andre bileieren ca. 8.000 kroner å reparere skadene. Dette skal ha blitt betalt av Arbeiderpartiet etter at Stoltenberg ble konfrontert med hendelsen.

Exit mobile version