Site icon Lykten

Hatangrepet i Oslo – muslimsk drapsmann er fra Iran

(Foto: Google Maps).

OPPDATERT: Terroristens navn er Zaniar Matapour og er 42 år gammel. Han har også gått under navnet Samuel Steffa. Han kom til Norge som 12-åring og skal ha bodd på Ammerud. Han fullførte videregående skole på Stovner.

I følge vitner skal han ha skreket «Allahu akbar» før han åpnet ild utenfor utestedene i Oslo sentrum.

Politiet i Oslo sier nå at gjerningspersonen som sto bak to drap og 21 drapsforsøk skal være født i Iran. Han skal ha norsk statsborgerskap og være kjent for politiet og PST. Iran er en av de strengeste islamske nasjonene i verden med sharia-lover, der homofili er forbudt ved lov.

Hendelsen fant sted utenfor pubene Per på hjørnet og London Pub i Oslo sentrum, rett etter midnatt, sistnevnte er kjent for å være et samlingssted for homofile. Politiet skal ha beslaglagt to våpen. Et av dem skal være et automatvåpen.

Den 42-årige kurdiske muslimen er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger, forteller Christian Hatlo ved politiet. Man har valgt å avlyse prideparaden og alle pridearrangement i Oslo i dag som følge av terrorangrepet.

Han skal ha kommet til Norge som flyktning på 1980-tallet.

Det er uklart hvilke aktiviteter mannen har bedrevet i Norge som har ført ham i politiets sikkerhetstjenestes søkelys. Han skal være tidligere straffedømt, og skal også ha vært etterforsket for blant annet drapsforsøk.

Hendelsen har blitt fordømt av statsminister Jonas Gahr Støre, Høyres Erna Solberg og en rekke stortingspolitikere og ministere. Erna Solberg uttalte blant annet at hun hadde planer om å delta i prideparaden i Oslo sentrum i dag.

Rundt 60.000 personer, eller 13 prosent av alle innbyggere i Oslo har muslimsk bakgrunn.

Etter at mannens muslimske bakgrunn har kommet ut, har norske massemedier introdusert muligheten for at han er psykisk syk, og fokusert mindre på at det er hatkriminalitet og et terrorangrep, basert på religion og seksuell legning.

Det islamske terrorangrepet mot London Pub  i går kommer mindre enn åtte måneder etter det islamske terrorangrepet i Kongsberg, der konvertitten Espen Andersen Bråthen (38) drepte fem personer.

Et annet terrorangrep på Bislett fant sted i november i fjor, der en tsjetsjensk mann med kniv skal ha ropt «Allahu akbar» og forsøkt å stikke ned uskyldige mennesker på gaten. Han angrep også politiet og ble skutt og drept.

Forbud og dødsstraff

I Zaniar Matapours islamske hjemland er homofili forbudt og det har forekommet at homofile har blitt dømt til døden. Man kan bli fengslet, få fysisk avstraffelse, bøter og dødsdom for «homofile aktiviteter».

Landet er kjent for å være et av strengeste og diskriminerende mot homofile. Noen menneskerettighetsgrupper påstår at mellom 4.000 og 6.000 homofile menn og lesbiske kvinner har blitt henrettet i Iran. 

To homofile menn skal ha blitt henrettet så sent som dette året, etter å ha sittet på dødscelle i over 6 år.  De skal ha blitt hengt i et fengsel.

Exit mobile version