Site icon Lykten

Hevder Frieord sprer «nynazistisk propaganda»

– Mens hundretusenvis flykter fra krig, vold, 
voldtekter og sult, sitter noen kristne i verdens 
rikeste land og sprer nynazistisk propaganda, skriver Filip Rygg i et leserinnlegg i den kristne avisen Dagen.

Til Frieord hevder Filip Rygg at han har brukt den venstreekstremistiske nettsiden Vepsen som kilde for sine påstander mot Frieord.

Redaktøren for Vepsen er den tidligere blitzeren og AFA-aktivisten Tor Bach som også har en fortid i den revolusjonære kommunistiske gruppen AKP, der han blant annet oppfordret til vold mot politiske motstandere.

Bach driver i tillegg våpentrening av innvandrerungdommer i Oslo-området. Han måtte selv ta avstand, da flere av de som hadde deltatt på våpenkursene hans reiste til Syria for å kjempe for IS.

Innvandringsforkjemper

Filip Rygg er ingen hvem som helst i samfunnsdebatten. Han er blant annet leder for den kristne tankesmien Skaperkraft og er tidligere politiker for Kristelig Folkeparti.

Han har gjort seg svært bemerket som en forkjemper for økt masseinnvandring til Norge og Europa.

På sin Twitter-konto har han for tiden over 17.600 innlegg, hvor en stor andel av dem handler om at Norge bør ta imot flere flyktninger og asylsøkere.

I en kronikk i VG kalt «Ti myter om innvandring» hevdet han blant annet at Norge ikke taper penger på å ta imot innvandrere og at innvandrere ikke har et annet verdisyn enn nordmenn.

Han hevder også i en kronikk i Bergensavisen at Per Sandberg (Frp) lyver når han advarer mot en «flom av flyktninger» og at Europa er skjermet for flyktningkrisen.

– Det er fakta og tall som dette som ødelegger innvandringskritisk retorikk fra politikere og andre. Når Per Sandberg over hele forsiden av Dagbladet advarer mot «en flom av flyktninger» så er det uten rot i virkeligheten, skriver Filip Rygg.

Sterk avstand

Redaktøren for Frieord, Thorgrim Bredesen, tar sterk avstand fra påstandene som Filip Rygg kommer med mot nettsiden.

– At han kritiserer kristne for å være ukritiske med hvilke kilder de bruker, blir bare absurd når han selv bruker en useriøs kilde som Vepsen.

– Frieord sprer overhodet ikke nynazistisk propaganda. Det må være lov å skrive om kriminalitet begått av innvandrere uten å bli stemplet som nynazister. Alle våre artikler har gode og solide kilder. Vi har ikke lagt ut en eneste sak som ikke kan dokumenteres.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg er skuffet over at en person som har lederverv innenfor det kristne miljøet i Norge kan komme med så grove og injurierende løgner. Han burde i det minste satt seg ned og gjort litt forarbeid. Det minste han kunne ha gjort var å tatt en telefon til meg eller sendt oss en mail før han «hogger hodet av oss» og stempler nettsiden som nynazistisk propaganda.

Exit mobile version