Site icon Lykten

Holmlia-skytteren Asad Abdulle (21) meldte seg for politiet – siktet for drapsforsøk

Asad Abdulle Aidaruus (21) skal være en kjenning av politiet og flyktet fra åstedet etter at han hadde skutt 18-åringen.

I fire dager holdt mannen seg skjult et sted på Østlandet, inntil politiet etterlyste ham med navn og bilde internasjonalt for drapsforsøk. Det skal ha blitt aksjonert på en rekke adresser uten at søket ga resultater.

Les også: Ny skyteepisode på Holmlia – skuddskadet mann behandlet av ambulanse

HOLMLIA SENTER: Drapsforsøket skal ha skjedd på baksiden av Deichmanske bibliotek mot kirken. (Foto: Frieord.no).

Drapsforsøket skal ha skjedd klokken 16 på Holmlia senter på tirsdag. Det skal ha skjedd foran flere vitner, inkludert barn.

Det skal ifølge en vekter som var på stedet ha startet med en krangel mellom flere unge menn ved biblioteket på senteret.

Les også: Mann skutt i hodet og nakken utenfor Spar-butikk på Holmlia – oppgjør i det kriminelle innvandrermiljøet

Les også: Politiet etablerer bevæpning og kommandosentral på Holmlia senter etter flere alvorlige hendelser

FACEBOOK: Den drapssiktede 21-åringen har en åpen Facebook-profil der han har lagt ut lenker til blant annet hip-hop musikk og reiser til hjemlandet Somalia. (Foto: Privat/Facebook).

18-åringen, som også er av ikke-etnisk norsk opprinnelse, blir betegnet som alvorlig skadet og politiet mener at han ikke var et tilfeldig offer.

Både gjerningsmannen og offeret skal være norske statsborgere, men tilhøre den ikke-vestlige majoritetsbefolkningen på Søndre Nordstrand. Etter skytingen jaktet politiet på tre personer av øst-afrikansk opprinnelse. Det er uklart om politiet fremdeles søker etter to andre mistenkte i saken.

Les også: To personer knivstukket på Holmlia – politiet jakter på gjerningsmennene

HOLMLIA: Aidaruus har boligadresse i Oslo sentrum, men har mulig vokst opp på Oslo syd, hvor han blant annet skriver at han har gått på Bjørnholt videregående skole.

Les også: Bjørnholt skole får sluser og adgangskontroll med vektere etter bråk og uro blant elevene

Skytingen på tirsdag var bare en av en rekke alvorlige kriminelle handlinger som har funnet sted på tettstedet Holmlia de siste årene. I februar ble en mann skutt ryggen på vei til basket-trening og i oktober i fjor ble en person ble skutt i hodet utenfor en Spar-butikk.

Ikke-vestlige innvandrere utgjør nå et flertall av de 39.000 innbyggerne i bydel Søndre Nordstrand.

Flere medier i Norge, blant dem NRK, har valgt å ikke gå ut med navn og bilde på den drapssiktede, da politiet ikke anser ham som «farlig for publikum».

Les også: Sommer i Oslo – skyting blant barnefamilier, boligfelt og gater i sentrum

Det er uklart hvorfor politiet melder at en person på rømmen med kriminelt rulleblad, som mest sannsynlig tilhører et gjengmiljø i hovedstaden og som er besittelse av – og har brukt våpen på offentlig plass – anses som ikke farlig for publikum.

Les også: Skyting, narkotika og kidnapping – utenlandske gjenger terroriserer Oslo

Flere pågrepne etter skyting på Fjellhamar

I det Frieord la ut saken om skytingen på Holmlia kom nyheten om pågripelser etter nok en skyteepisode på Østlandet. Denne gangen skal en mor og sønn ha blitt skutt gjennom et vindu på Fjellhamar.

Fra NRK:

– De pågrepne har vært i politiets søkelys, men har ikke vært tilgjengelige før nå. De har vært ute av landet, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim.

To av personene ble pågrepet tirsdag ettermiddag, og en person ble pågrepet onsdag. Alle tre er fengslet og siktet for medvirkning til drapsforsøk.

– De har fått muligheten til å forklare seg, men vi kan ikke uttale oss om hva de har forklart, sier Sharma- Sundheim.

Er de pågrepne tilknyttet et gjengrelatert- miljø?

– Vi etterforsker om dette kan være en gjengrelatert hendelse, men vi kan ikke si noe om disse tre har tilknytning til et gjengmiljø, sier Sharma- Sundheim.

Advokat Trygve Staff bekrefter til NRK at han er forsvarer for en av de pågrepne. (Sitat slutt).

Les også: Pakistanere skjøt vilt ved Egon familierestaurant på Lørenskog – ni arrestert

Trygve Staff er også forsvarer for Asad Abdulle Aidaruus etter drapsforsøket på Holmlia på tirsdag.

 

Exit mobile version