Site icon Lykten

Høyre og FrP starter ny dagsavis

(Pixabay)

«Vi mangler et balansert nyhetsbilde i Norge, og det norske folk fortjener å få sannheten», sier FrPs partileder Sylvi Listhaug til NRK nyheter torsdag kveld. I følge kilder skal det i flere år ha vært et anstrengt forhold mellom de borgerlige partiene og de etablerte dagsavisene i Norge.

Det har lenge vært ytret ønske om en avis som tilhører den borgerlige høyresiden i norsk politikk og som kan gi partier som Høyre og FrP en mer objektiv eller positiv dekning, enn de vi ser i dag fra den etablerte pressen.

Aftenposten har forlatt skuta

Både Høyre og FrP har støttet prosjektet, som sammen med gründer og investor Bård Haraldsen og et ukjent antall økonomiske støttespillere skal ha lagt et større beløp i prosjektet. Man har allerede inngått en 3-årig avtale med Schibsted trykkeri i Nydalen om å publisere avisen daglig i papirutgave, i tillegg til en nettutgave. Hvor hovedkontoret skal ligge er ennå ikke kjent.

NYDALEN: Skal leie trykkeriet til Schibsted. (Foto: SCHIBSTED TRYKKERI, NYDALEN. / Bjoertvedt / CC BY-SA 3.0)).

Det er kjent at man på spesielt har sett seg lei på Aftenposten tunge venstredreining de siste årene, som nå gjør at høyresiden i Norge ikke har noen reell dagsavis å støtte seg på.

Navnet på den nye dagsavisen vil bli annonsert den 15. mai, da også redaktør og flere prominente journalister vil bli avduket.

«Det vil overraske mange over en del av navnene i den nye borgerlige avisen», sier Erna Solberg. «Vi har valgt å avduke avisens navn og ansatte rett før den 17. mai, slik at vi har ekstra mye å feire på nasjonaldagen», fortsetter den tidligere statsministeren.

I følge NRK skal flere av de som begynner i avisen være kjente navn i norsk journalistlag og flere skal ha vunnet priser for sitt arbeide tidligere.

En kilde forteller til NRK at Carl. I Hagen skal ha en egen spalte, men at man også kan forvente å se flere kjente tidligere stortingspolitikere i avisens spalter.

Dette var Lyktens aprilspøk!

Exit mobile version