Site icon Lykten

61 prosent av alle dømte sex-forbrytere i Oslo er innvandrere

OSLO SENTRUM. (Foto: Lykten.no).

Nesten en fjerdedel av alle domfelte seksualforbrytere i Norge har innvandrerbakgrunn.  16,7 prosent av alle domfelte i Norge har bakgrunn fra Asia eller Afrika. Denne gruppen utgjør 6,9 prosent av den totale befolkningen.

I Oslo er statistikken derimot mye verre.

Over 61 prosent av alle dømte seksualforbrytere og voldtektsmenn i Oslo har innvandrerbakgrunn. Av disse har 81,8 prosent bakgrunn fra Asia, Midtøsten eller Afrika.

Det vil si at 50 prosent av de som ble dømt for seksuelle overgrep eller voldtekter i Oslo i 2015 har bakgrunn fra Asia, Midtøsten og Afrika. Denne gruppen utgjør totalt 18,2 av innbyggerne i Oslo, noe som gjør dem sterkt overrepresentert på statistikken.

Voldtekt

Når det gjelder rene voldtekter har 67 prosent norsk bakgrunn. 9 prosent er uregistrerte utlendinger og 24 har innvandrerbakgrunn. Det vil si at 33 prosent av alle dømte voldtektsforbrytere i 2015 har ikke-norsk bakgrunn, skriver TV2.

Personer som er tredje-generasjons innvandrere går ikke under kategorien «innvandrerbakgrunn» i tallene som TV2 har lagt frem. De regnes som norske.

Exit mobile version