Site icon Lykten

«I løpet av noen år vil det trolig være 1.000 somaliere i Horten»

Mange somaliere var samlet da kommunen arrangerte et møte for den somaliske befolkningen i Horten.

Årsaken er at Horten har en stor somalisk befolkning som de regner med kommer til å øke kraftig i årene som kommer.

– Den utgjør nå et par hundre mennesker. I løpet av noen år vil den trolig være på cirka 1.000. Vi forventer mer integrering fra Somalia, sier seniorrådgiver Helge Etnestad i Horten kommune. Han var ansvarlig for møtet i Kulturhuset 37.

Kvinner og menn adskilt

Kvinnene satt på den ene siden av rommet og mennene på den andre da de skulle gi innspill til kommunen om hva de synes var bra med Horten og hvilken framtid de så for seg i byen.

– Mange kommer hit. Vi bor sammen, byen ligger sentralt, klimaet er godt, livet i Horten koster ikke så mye, og byen har en vakker natur, var svarene.

Tolk

Det var Helge Etnestad i Horten kommune som var møteleder og han hadde med seg en tolk for å oversette til de frammøtte.

Etnestad forteller til avisa Gjengangeren at kommunen nå jobber med samfunnsdelen av kommuneplanen. Svarene kommer som innspill til planen, sier han.

Etnestad har hatt et samarbeid med lederne av den somaliske foreningen i byen og han hevder at møtet som ble avhold på torsdag var meget vellykket.

– Uansett bakgrunn, viser det seg at vi har mange av de samme ønskene for framtida. Det viser svarene, sier Helge Etnestad.

Exit mobile version