Site icon Lykten

Innvandrerungdom angrep politiet i Fredrikstad på 17. mai

INNVANDRERUNGDOM ANGREP POLITIET I FREDRIKSTAD PÅ 17. MAI. (Foto: Stortorvet / Fredrikstad / Google Streetview).

Fredrikstad Blad kan formidle at flere hundre ungdommer hadde samlet seg i sentrum av byen ved Stortorvet på nasjonaldagen vår og laget det som politiet betegner som «en krigssone». Politiet valgte å bevæpne seg med skytevåpen.

Vitner forteller at flere av de aggressive ungdommene skal ha gått til angrep mot politiet, blant annet med spark og slag, samt spytting og trusler.

Fra Fredrikstad Blad:

– Det var en situasjon som eskalerte ut av det blå. Plutselig kom det haugevis med unge mennesker mot politipatruljen. De begynte å knuffe og dytte mot tjenestepersonene, sier Marstad.

Kort tid senere var det flere titalls polititjenestemenn- og kvinner med hunder, pepperspray, og skjold og skytevåpen på plass i sentrum. På det meste var det flere hundre ungdommer rundt sentrum.

Ifølge politiet var det ikke nok politibetjenter for å stoppe innvandrervolden på nasjonaldagen og man måtte tilkalle patruljer fra hele Østfold og Follo. Det gikk så langt at man måtte sette inn politihelikopteret, som kun brukes i helt spesielle tilfeller.

FREDRIKSTAD SÅ UT SOM EN KRIGSSONE IFØLGE POLITIET. (Foto: Google Maps).

Politiet skal ha funnet flere lagre med brostein som var planlagt brukt mot politiet og ordensmakten. I følge politiet skal langt de fleste som var involvert i opptøyene være ikke-etnisk norske. Så og si samtlige som ble innbrakt skal være innvandrere.

Politi med skjold måtte stille seg opp og blokkere hele gater i sentrum av byen og jage vekk de aggressive innvandrerungdommene med hunder.

Ikke-etniske nordmenn

Fra Fredrikstad Blad:

Politiets innsatsleder på stedet, Stig Øvergaard, bekreftet overfor Fredriksstad Blad sent mandag at det var svært mange ikke-etniske nordmenn som var innblandet i bråket. Det var også disse som ble innbrakt.

Innsatslederen kalte de for «ung-jævlene», og viste til ungdom ned i 13-14- og 15-årsalderen. Han hadde også en klar melding til foreldrene.

Innsatsleder Stig Øvergaard sier til Fredrikstad Blad at han aldri har opplevd noe lignende i hele sin karriere som politimann i Østfold.

Ingen riksdekkende avsier omtaler at innvandrere sto bak, men skriver «ungdom»

Så langt vi har sett har verken Aftenposten,  VG eller Dagbladet omtalt ungdommenes etniske bakgrunn. Selv ikke den tvangsfinansierte lisensgiganten og statskanalen NRK klarte å informere sine lesere om hvem som sto bak opptøyene og angrepet på politiet i Fredrikstad.

Fredrikstad og Østfold har opplevd en massiv innvandring av i all hovedsak muslimske innvandrere fra Midtøsten, Afrika og Asia de siste 30 årene, som har ført til en sterk økning i narkotikasalg, prostitusjon, personran, overfallsvoldtekter, gjengbråk og drap.

Lokalbefolkningen er oppgitt – «Ingen respekt for nasjonaldagen vår»

I kommentarfeltet på Fredrikstad Blad er lokalbefolkningen oppgitt.

Exit mobile version