Site icon Lykten

Irakisk statsborger dømt for voldtektsforsøk

Det var 23. juli 2014 etter et nachspiel, som både den fornærmede kvinnen og den nå dømte mannen deltok på, at mannen skal ha holdt kvinnen mot en vegg og forsøkt å voldta henne.

Mannen har hele tiden nektet for at han forsøkte å voldta kvinnen, noe retten ikke fester lit til da hans forklaringer har spriket gjennom politiavhør og rettsgangen.

Mannen skal ha forklart i tidlige avhør hos politiet at det var den fornærmede kvinnen som kledde av både han og seg selv buksene og at han ikke tror han var inne i henne, men at det var bar hud mellom dem.

Lagmannsretten var imidlertid enig med tingretten i at mannens forklaring ikke er troverdig, men heller å anse som et forsøk på å tilpasse seg muligheten for funn av biologisk materiale.

Da mannen ble konfrontert med sin politiforklaring, hvor han opplyste at det var kvinnen som forsøkte å ha sex med han mot hans vilje, påpekte han at politiavhøret ble gjennomført uten tolk. Dette ble imidlertid utelukket etter at lyd og bilde fra avhørene ble spilt av for retten. Heller ingen vitner har forklart at de har hatt problemer med å kommunisere med mannen på norsk.

Retten fant kvinnens forklaring troverdig da den hele tiden har vært konsistent og i samsvar med hvordan de øvrige festdeltakerne opplevde situasjonen i etterkant.

Dommen mot mannen var enstemmig.

Kilde: Hålogaland lagmannsrett.

Exit mobile version