Site icon Lykten

Kong Harald: «Vi må holde fast ved det som er norsk»

Det var under kongeparets hagefest i fjor at Kong Harald holdt en tale som ble hyllet av venstreorienterte medier over hele verden.

Blant det som ble hyllet var følgende passasje:

«Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre. Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting.»

Ifølge Dagbladet skal venstreekstreme nyhetsformidlere som Yahoo News og The Independent hyllet kongen for ordene.

Talen fikk imidlertid også en del kritikk.

Nå virker det som om kongen har moderert seg i et intervju med Aftenposten.

HM Kong Harald på slottsbalkongen under feiring av nasjonaldagen. (Foto: Frieord.no)

Fra Aftenposten:

«Jeg tror det beriker norsk kultur. Vi får mer mangfold. Samtidig tror jeg vi skal holde fast ved det som er norsk. Vi behøver ikke slippe det, selv om vi får impulser utenfra.», sier kongen.

Haaland Matlary mener at uttalelsene i Aftenposten-intervjuet er en utdyping av budskapet i den berømte hagefest-talen.

– Dette er nok en presisering som han finner nødvendig på bakgrunn av kritikken av talen med henhold til «multi-kulti modellen». Kongen er statens overhode, og hans rolle er intimt forbundet med Norges historie. Hvis noen representerer det norske i kraft av sin stilling og person, er det kongen.

– Jeg tror kongen her klargjør det faktum at enhver nasjon har sin egen kultur som er den dominerende i dens stat, men at dette på ingen måte betyr at man er nasjonalist eller sjåvinistisk, sier professoren. (Sitat slutt).

Exit mobile version