Site icon Lykten

Kosovoalbaner dømt for vold og voldtekt mot norsk kvinne

51 åringen er serbisk statsborger og kom til Norge med kone og fem barn som kvoteflyktning i 2004. Han går på sosialstønad og kjører pirattaxi i Oslo for å spe på inntekten.

Oslo

Den norske kvinnen i 40-årene hadde vært ute i Oslo med noen venninner da hun skulle reise hjem til Bærum. Kvinnen, som har vært rusmisbruker i mange år, hadde et fysisk handikapp og hadde problemer med å kunne gå langt.

På grunn av en taxistreik den aktuelle natten valgte hun å ta en pirattaxi hjem til Bærum. Hun møtte kosovoalbaneren på Grønland i Oslo og de kjørte utover mot Sandvika.

Etter å ha svingt inn på E16 ved Sandvika kjørte mannen etter et lite stykke inn på et øde industriområde.

Han fortalte kvinnen at han trengte å tisse. Da han satte seg inn i bilen igjen var buksesmekken hans åpen. Han ba henne om å masturbere seg. Da hun nektet, tvang han hånden hennes ned på penisen sin og dro hånden hennes opp og ned til sædavgang. Han skal også ha låst bilen så hun ikke kom seg ut.

– Deretter forsøkte han å rive av henne jakken, blusen og bhen. Han bad henne om å suge penisen, men hun nektet. Han tok da et kraftig tak rundt halsen hennes og bøyde hodet hardt nedover, nærmest som et kvelertak, til tross for at hun gjorde motstand. Han presset munnen hennes hardt rundt penisen og dro hodet hennes opp og ned frem til utløsning som kom utenfor munnen hennes. Hun prøvde å vri hodet unna, men fikk da et slag i ansiktet, og ble etter hvert presset ned fra passasjersetet slik at hun nærmest kom i knestående foran passasjersetet.

Betaling

Etter voldtekten kjørte mannen henne til en bensinstasjon hvor han begynte å krangle med henne om narkotika og betaling. Hun prøvde da å ringe til politiet, men kosovoalbaneren knuste mobilen hennes.

Han kjørte så videre i en annen retning enn der hun bodde og kvinnen ble tilslutt nødt til å komme seg ut av bilen.

Hun klarte å stoppe en annen bil som ringte politiet. Politiet tok så kvinnen med seg til voldtektsmottaket i Asker og Bærum.

Dømt

Saken går tilbake til 13. februar 2010, men 51-åringen ble ikke pågrepet før i november 2013 som følge av DNA treff i annen straffesak som var under etterforskning.

Saken mot han kom derimot ikke opp før et helt år etter pågripelsen og mannen ble først dømt i Oslo tingrett 19. desember i fjor.

Det gikk nesten seks måneder før ankesaken mot han kom opp i Borgarting lagmannsrett og han er nå dømt til fengsel i tre år og seks måneder. Retten fant det formildende at det hadde gått såpass lang tid fra mannen først ble arrestert til saken hans kom opp for retten.

51-åringen ble også dømt til å betale 150.000 kroner i oppreising til kvinnen.

Tidligere dømt.

Den 19. januar 2015 ble han i Oslo tingrett dømt til fengsel i 2 år og 6 måneder for blant annet menneskehandel som har funnet sted etter voldtekten. Han har anket bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet, men det er ikke avgjort hvorvidt anken vil bli fremmet eller nektet fremmet. Ettersom tingrettsdommen ikke er rettskraftig, tar lagmannsretten ikke hensyn til denne ved straffutmålingen.

Kilde: Borgarting Lagmannsrett

Exit mobile version