Site icon Lykten

Landås kirke i Bergen ønsker å hjelpe muslimske asylsøkere under Ramadan

Beboerne på asylmottaket på Landås, utenfor Bergen, får ikke brukt kantina under Ramadan-feiringen ettersom den er stengt på natten. Muslimer har kun lov til å spise etter solnedgang under Ramadan.

POSITIV TIL ISLAM: Fungerende sogneprest Rose-Marie Skarsten ved Landås kirke i Bergen, vil åpne kirken for matlaging til den muslimske høytiden Ramadan. (Foto: Landås menighet).

Nå ønsker Landås kirke ved, fungerende sogneprest Rose-Marie Skarsten, å leie ut kjøkkenet i kirka på natten under Ramadan-feiringen til asylsøkerne.

– Vi ynskjer å gjere dette fordi vi meiner det handlar om gjestfridom og omsorg for menneske som er i ein vanskeleg livssituasjon, sier Rose-Marie Skarsten til NRK.

Les mer: Muslimer kjøpte kapell i Drammen – rev ned korset og gjorde bygget om til moske

Hun sier videre at asylsøkerne er i en vanskelig situasjon og at kirken har ulike arrangementer for å integrere asylsøkerne.

Hun hevder også at det ikke er religionsblanding å la muslimene bruke kirken på natterstid, men at kirken har ledig kapasitet om sommeren og at det blir utenom andre aktiviteter i kirken.

– Når maten er laga vil muslimane gå til moskeen for å be, så vårt kyrkjerom vil ikkje bli brukt til bøn av muslimane, sier hun til NRK.

Videre sier hun at gjestfrihet vanligvis fører mye godt med seg og at hun tror dette kan bidra positivt til integreringen.

Les også: Muslim avbrøt dåpsgudstjeneste  i Sandefjord og ropte «Allah er den eneste rette gud»

Exit mobile version