Site icon Lykten

Latinamerikaner dømt for brutal voldtekt i Kristiansand

Den 38 år gamle latinamerikaneren kom til Norge i 1998. Han er gift og har tre barn. Mannen er også tidligere domfelt, blant annet for vold og trusler mot sin ektefelle. Han jobber som håndverker.

Nachspiel

Offeret og den dømte kjente hverandre så vidt fra tidligere.

Det var natt til lørdag 5. juli 2014 at mannen ble med kvinnen og to av hennes venninner hjem til henne på nachspiel, etter at utestedene hadde stengt.

De to venninnene forlot festen rundt klokken 05.30 og det var kun kvinnen og to menn som var igjen i huset.

Hun skal ha vært trøtt og godt inn på soverommet for å legge seg.

Kvinnen følte seg ikke trygg i selskap med den latinamerikanske mannen og hun ba den andre mannen om å bli i leiligheten til han hadde gått.

Voldtekten

Da den andre mannen gikk opp på soverommet for å si godt natt til kvinnen sa han at han skulle ta latinamerikaneren med seg når han gikk.

– Da kom plutselig tiltalte inn på soverommet. Han tok tak i mannen og løftet ham rett opp etter klærne og bar ham ut i gangen. Deretter slepte han mannen ned trappen til første etasje, kastet ham ut gjennom utgangsdøren og låste døren.

Han gikk så opp på soverommet til kvinnen igjen og voldtok henne på en svært brutal måte. Kvinnen skal ha blitt voldtatt både vaginalt og analt.

Lagmannsretten skriver:

– Tiltalte er en stor og kraftig mann som var henne fysisk overlegen, og hans behandling av kvinnen var en demonstrasjon av stor brutalitet og besluttsomhet.

Den andre mannen skal desperat ha forsøkt å komme seg inn i leiligheten igjen og prøvde også å avlede voldtektsmannen ved å kaste ting på soveromsvinduet. Han klarte til slutt å ta seg inn i huset gjennom en åpen verandadør.

Da var allerede voldtekten over og han møtte latinamerikaneren som kom ned i stua.

Dømt

Mannen ble dømt til fengsel i fire år og seks måneder. Han må også betale kvinnen erstatning på 150.000 kroner samt oppreisning på 20.000 kroner.

Kilde:

Agder Lagmannsrett

Exit mobile version