Site icon Lykten

Libysk asylsøker dømt til fire års fengsel for voldtekt

Det var natt til Lørdag 21. februar 2015 at voldtekten fant sted. Den fornærmede kvinnen var kommet i kontakt med den nå dømte mannen på et utested i Bodø sentrum, før de sammen dro hjem til kvinnens leilighet. Kvinnen husker lite- eller ingen ting av hva som skal ha skjedd på hverken utestedet, drosjeturen eller etter dette, men erindrer at hun våknet mens hun lå på sofaen og at det lå en annen person over henne.

Kvinnen hadde synlige blåmerker i ansiktet og på halsen da hun oppsøkte politiet neste dag. Etter å ha inngitt anmeldelse ble hun kjørt til overgrepsmottaket, hvor det ble funnet DNA fra mannen på og i kvinnens kropp.

Den dømte mannen har på sin side forklart at han var svært beruset på tidspunktet, og at han ikke husker om et samleie skal ha funnet sted. Ifølge vitneforklaringen fra en av mannens kamerater på asylmottaket, skal derimot mannen ha fortalt at han hadde hatt seksuell omgang med en kvinne han hadde blitt med hjem natten før.

Bevisdømmelsen ble bygget videre på drosjesjåførens forklaring om at kvinnen fremsto langt mer beruset enn mannen under kjøreturen. Videre fant retten mannens forklaring ikke troverdig da det ble lagt frem en video fra utestedet, som viser både den fornærmede kvinnen og den tiltalte. Retten kom her frem til at mannen fremsto som edru.

Retten fant den fornærmede kvinnens forklaring forenelig med dokumentasjon i saken og de sakkyndiges forklaringer, hun ble derfor trodd på alle punkter. Dommen mot mannen var enstemmig.

Kilde: Hålogaland lagmannsrett.

Exit mobile version