Site icon Lykten

Lille Farsund skal bosette 100 flyktninger

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) har anmodet Farsund kommune om å bosette 30 flyktninger i 2015 og 30 i 2016. Nå har derimot kommunestyret vedtatt at de skal øke bosettingen ytterligere, til 50 flyktninger i året, skriver Lister24.

Frp imot

Frps Andreas Bjørn Salvesen var sterkt imot å øke antallet flyktninger ytterligere. Han nevnte blant annet at Farsund allerede tar imot langt flere flyktninger, i forhold til innbyggertallet, enn de fleste andre kommuner.

I tillegg så har Farsund kommune en belastning med Cocoon, som er en institusjonen for enslige asylsøkerbarn med traumer, og Folkehjelpen som driver et asylmottak i kommunen.

Flertall

De andre partiene, med unntak av Senterpartiet, var derimot ikke enige med Frp’s motforestillinger og stemte for å øke bosettingen av flyktninger ytterligere.

– Jeg håper kommunestyret kan gå med på å bosette flere, slik vi er oppfordret til av Frps egen minister, Solveig Horne. Vi er en del av verden og har plass til å bosette flere. Jeg håper vi kan gå ut av salen i dag og vite at vi er med på å bidra bitte litt i den krisen som verden står overfor nå, sa Anija Wormsen (SV).

Arnt Abrahamsen og Arbeiderpartiet var også tydelig på at de ville støtte administrasjonens forslag til vedtak.

– Ja, vi som er valgt befolkningen ve og vel, men kan ikke isolere oss og drite i andre. Vi har også ansvar for medmennesker og må ta ansvar som verdensborgere. Vi har klart store utfordringer tidligere og greier å ta de 15 ekstra, sa Abrahamsen.

Beveget høyreordfører

En tydelig beveget høyreordfører i kommunen, Richard Ivar Buch, mente også at kommunen måtte bosette flere flyktninger.

På talerstolen tok han opp et møte med 25 asylsøkere som kom på besøk til kommunehuset. Han var svært beveget da han fortalte til kommunestyret, hvordan en somalisk asylsøker hadde takket kommunen for at de tok imot han.

Exit mobile version