Site icon Lykten

Lokalavisa skjuler bakgrunnen til overgriperne

Det var på lørdag at to småjenter ble omringet av en større gruppe med ungdommer fra et asylmottak inne på garderoben på Raufoss Badeland.

Asylsøkerne antastet og tok bilder av de to småjentene som begge ble svært skremt.

– Småjenter antastet av asylsøkere på badeland – Faren ble kalt rasist da han sa fra

Etter at barnefaren la episoden ut på sin Facebook-profil, ble han kontaktet av flere tenåringsjenter på Gjøvik og Toten, som kunne fortelle at de hadde blitt utsatt for grove seksuelle overgrep av asylsøkere og innvandrere i området.

Dette ble også nevnt i lokalavisa Oppland Arbeiderblad uten at de skrev om at det dreide seg om menn og ungdommer av utenlandsk opprinnelse.

Intervju

På spørsmål fra Frieord svarer nyhetsredaktør i Oppland Arbeiderblad, Line Ramsrud, at de valgte å ikke oppgi bakgrunnen til asylsøkerne på Raufoss Badeland da de er under den kriminelle lavalder.

– Vi gjorde en redaksjonell vurdering. Det dreier seg om personer under den kriminelle lavalder, altså barn, og slike saker er vi alltid varsomme med å omtale.

Dere skrev også om at mange jenter hadde kontaktet ham etter å ha lest hans historie og kunne fortelle om lignende historier.

– Det stemmer, men det er ikke gitt at det dreier seg om de samme personene.

Disse jentene hadde blitt utsatt for grovere overgrep, også av asylsøkere. Hvorfor valgte dere å ikke skrive om bakgrunnen til overgriperne? Er ikke det deres jobb som lokalavis å ta opp denne type problemstillinger?

– Vi gjør redaksjonelle vurderinger fra sak til sak. Jeg ønsker ikke å kommentere hvordan vi eventuelt følger opp episoden ved badeanlegget.

Exit mobile version