Site icon Lykten

Lot asylsøkere stjele varer fra Coop Mega-butikk for hundretusenvis av kroner

Den tidligere asylsøkeren hadde jobbet i en årrekke hos en Coop Mega-butikk i Bergensområdet, da han ble tatt for å ha stjålet varer for minst 150.000 kroner.

Ifølge butikksjefen skal den ansatte ha latt andre asylsøkere få plukke med seg varer uten å betale for dem. De skal ha kommet på jobb når han satt i kassen, hvorpå mannen skal ha scannet inn varene, men unnlot å ta betaling.

Deretter skal han ha trikset med kassasystemet og slettet kjøpene.

Også to andre ansatte skal ha bedrevet svindel i butikken og det totale beløpet som skal ha blitt stjålet fra butikken skal ha vært over 400.000 kroner.

I tingretten skal mannen ha uttalt følgende om svindelen (Fra Bergensavisen):

– Jeg likte dårlig å gjøre dette, men jeg tenkte at jeg kunne hjelpe de to asylsøkerne ved å la dem få matvarer gratis, sa mannen da saken nylig ble behandlet i den lokale tingretten. (Sitat slutt).

Beløpet skal ifølge butikksjefen være betydelig høyere enn 150.000 kroner, men påtalemyndighetene reduserte den opprinnelige summen på 173.000 pga usikkerhet i systemet.

Mannen innrømmet forholdet i tingretten og ble i desember 2014 dømt til 120 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Han ble også dømt til å betale tilbake de 150.000 kronene han underslo.

Dommen ble imidlertid anket og denne uken hevet lagmannretten dommen og frikjente mannen. Grunnlaget for frikjennelsen var fordi innloggingssystemet i butikken for de ansatte var lett å manipulere. Man kunne dermed ikke med 100% sikkerhet si at det var den tidligere asylsøkeren som sto bak svindelen.

Det er usikkert om politiet vil etterforske saken videre.

Exit mobile version