Site icon Lykten

Magnus (15) slått og sparket av innvandrergjeng – måtte til sykehus

Det var på fredag i 22-tiden at Magnus Skattebøl fra Bærum hadde vært på studentfest på Sognsvann.

Ettersom det ble mange mennesker ved vannet, bestemte Magnus og vennene hans fra Wang videregående skole for å reise hjem.

På vei til T-banen ble de omringet av en større gruppe utenlandske ungdommer. Uten grunn gikk de løs på Magnus. De skal ha dyttet og sparket 15-åringen.

Les også: OSLO: Innvandrergjeng knuste ansiktet til norsk mann med murstein

Men volden fra gjengen sluttet ikke der. Ved en tilfeldighet møttes de igjen på en annen stasjon kort tid senere. Da gikk gjengen på nytt til angrep mot Magnus. Denne gangen brukte de knyttnever, spark mot kroppen og kne mot ansiktet hans.

Gjengen ga seg ikke før noen skrek høyt mot dem.

Fra Budstikka:

– Jeg var sammen med klassevenner fra Wang videregående skole. Etter hvert ble det så mye folk på Sognsvann at vi valgte å dra hjemover. På vei til T-banen ble plutselig kameraten min dyttet og jeg sparket av en gjeng på åtte gutter. Det skjedde rett ved T-banestoppet. Jeg ble blant annet slått mot en veisperring, forteller Magnus.

– Jeg husker ikke så mye av det som skjedde på trikken. Vennene mine forteller at det var vanskelig å komme i kontakt med meg etter alle slagene og sparkene. Jeg var nok ikke bevisstløs, men jeg hadde veldig vondt i hodet og problemer med å puste. Men jeg husker at folkene fra ambulansen lyste meg i øynene med en lykt, forteller Blommenholm-gutten. (Sitat slutt).

Les også: OSLO: Ung gutt slått og sparket av 15 nordafrikanske ungdommer under gateran

Måtte legges inn på Ullevål sykehus og ta CT-skann

Magnus og vennene måtte rømme fra T-banevogna og fikk etterhvert tilkalt ambulanse som kjørte ham til legevakten. Der konstaterte de at 15-åringen måtte flyttes til Ullevål sykehus for CT-skann av hjernen og nevrologisk kontroll.

Det var ingen foranledning eller provokasjon fra Magnus sin side og det kan i så måte spørres om det var et rasistisk overfall mot en norsk gutt begått av utenlandsk ungdom.

Les også: Afrikanere og arabere dømt for barneran i Oslo

ULLEVÅL SYKEHUS: Overfallet var så grovt at 15-åringen måtte legges inn til observasjon på Ullevål sykehus. Han måtte blant annet gjennom en CT-skann og foreta en nevrologisk kontroll for å se etter skader på hjernen etter at den utenlandske gjengen slo og sparket ham i hodet. (Foto: Wikipedia).

Fra Budstikka:

Magnus’ far, Atle Skattebøl, synes det er ille hva sønnen er blitt utsatt for og at gjenger opererer denne måten i Oslo. Nå håper han politiet vil ta tak i dette slik at det blir ryddet opp i denne type miljøer.

– Nå er jeg bare glad for at det ser ut til å gå bra med Magnus. Man vet at slike hendelser kan sette spor også psykisk, men jeg tror Magnus vil takle dette. Det er veldig trist at unge mennesker kan bli utsatt for noe slikt av andre ungdommer. (Sitat slutt).

Innvandrergjenger slår og raner barn og unge

Frieord har skrevet flere nyhetssaker det siste halvåret om hvordan politiet i Oslo nå sliter med ungdomsgjenger av ikke-norsk opprinnelse som begår grove voldsforbrytelser og ran i Oslo.

Ofrene kjenner ikke overfallsmennene og virker tilfeldig valgt ut fordi de er norske.

Fra Frieord.no:

Etterforskningleder i Oslo-politiet, Anne Kristin Stakston Langvik, ved Grønland politistasjon forteller til nettstedet ABC Nyheter at man har ca. 20 grove voldssaker liggende.

– Det er unge gutter under 15 år og opp til 18 år som utsetter andre ungdommer for trusler, ran og vold. Det er ungdom med forskjellig etnisk bakgrunn som går igjen, sier hun.

Les også: Utenlandsk gjeng angrep nordmenn – fikk lav straff pga lav IQ

– Det siste året har politiet sett at ungdom under 15 år knytter seg til ulike grupperinger og utfører alvorlig kriminalitet. Det er en ny trend at alvorligheten i sakene hvor ungdom under 15 er innblandet, har endret seg veldig det siste året. Fra nasking, er det blitt alt fra voldtekter, ran og kroppskrenkelsesaker. Det er mye narkotika involvert, sier etterforskningslederen.

– Det er veldig mange alvorlige saker i ungdomsmiljøet nå, og vi har ikke nok etterforskere, som fører til at systemet klarer ikke få det unna.

Les også: Innvandrere i Oslo: «Vi nærmer oss Malmø-tilstander»

Les også: Skyting, narkotika og kidnapping – utenlandske gjenger terroriserer Oslo

 

Exit mobile version