Site icon Lykten

Mann av utenlandsk opprinnelse dømt for å ha voldtatt 14-åring

Den 22 år gamle mannen er dømt for å ha befølt en 15 år gammel jente i skrittet og voldtatt en 14 år gammel jente som var ute av stand til å motsette seg handlingen, skriver Roganytt.

Begge jentene, sammen med en kamerat, skal ha befunnet seg i leiligheten til 22-åringen.

22-åringen skal ha skjenket jentene med øl og brennevin, og de skal ha vært svært beruset. Kameraten til jentene skal ha forsøkt å få jentene med seg, men det var svært vanskelig, da de var overstadig beruset.

22-åringen skal ha låst seg inn på badet hvor den 14 år gamle jenta befant seg og voldtatt henne.

Gutten som var med jentene skal ha slått hull i badedøra for å stoppe voldtekten.

Begge jentene skal ha blitt kjørt til sykehuset etter hendelsen og 14-åringen hadde da en promille på 2,7.

Mannen er også dømt for å ha befølt den 15 år gamle jenta i skrittet ved en tidligere anledning.

Løslates?

Politiet fikk i Stavanger tingrett ikke medhold i at 22-åringen skal varetektsfengsles fram til saken mot han er endelig avgjort, dette på tross av at han er dømt for voldtekt.

Politiet fryktet at mannen skulle undra seg straffeforfølgelse, men Stavanger tingrett kom til at vilkårene for fengsling ikke var oppfylt.

Retten fant det ikke avgjørende at mannen har en ektefelle i utlandet og så ingen fare i at han skal forlate landet før han må sone.

Fengsling ble også vurdert i forhold til vilkåret «egnet til å støte den allmenne rettsfølelse eller skape utrygghet dersom den mistenkte er på frifot.»

Retten viste til at saken var svært alvorlig, men kom til under tvil, at vilkåret for dette heller ikke var oppfylt og at han skulle løslates, skriver Roganytt.

Begjæringen om varetektsfengsling er nå anket til Gulating lagmannsrett og 22-åringen holdes i varetekt til lagmannsretten har behandlet fengslingsspørsmålet.

Exit mobile version