Site icon Lykten

Mannlig sykepleier av utenlandsk opprinnelse dømt for overgrep og voldtekt i Bergen

Mens pasientene lå hjelpeløse på rusakutten, ble de seksuelt misbrukt av en av sykepleierne som var på jobb, skriver Bergens Tidende.

Fire mannlige pasienter har uavhengig av hverandre forklart at de ble utsatt for seksuelle overgrep av en mannlig sykepleier mens de var innlagt på Rusakutten i mai-juni 2013. Overgrepene skal ha skjedd mens pasientene sov.

Les også: Mannlig sykepleier av utenlandsk opprinnelse tiltalt for fire overgrep i Bergen

– Det er ekstra krenkende for heterofile menn å bli utsatt for slike handlinger, påpekte aktor Asbjørn Onarheim da saken gikk for Bergen tingrett tidligere i år.

Seksjonslederen for Rusakutten, Anne Margrethe Stokken, uttalte i forbindelse med den første rettsaken mot mannen, at hun fryktet at det var flere ofre.

Mannen er av utenlandsk opprinnelse, men hadde tatt tilleggsutdannelse i Norge og hadde alle papirene i orden.

Les også: Somalisk sykepleier dopet ned og voldtok 19 år gammel jente på Ahus

Han er også fradømt retten til å inneha stillinger som innebærer omsorg for pasienter, og må betale oppreisningserstatning på 125.000 kroner til to av ofrene og 100.000 kroner til tredjemann.

Sykepleieren ble dømt til fire og et halvt års ubetinget fengsel. Straffen ble redusert med seks måneder fordi saken hadde ligget lenge hos politiet.

Les også: Religiøs omskjæring av guttebarn nå tillatt på norske sykehus

Relatert:

 

Exit mobile version