Site icon Lykten

Mannskor mister hele statsstøtten hvis de ikke tar inn kvinner

Etter over et halvt års kamp, falt den endelige dommen på onsdag denne uken. Det er likestillings- og diskrimineringsombudet som fattet beslutningen mot Sørumsand mannskor i fjor høst.

Vi trodde først at det hele var en spøk, men det viste seg å være ramme alvor, sier dirigent for Sørumsand mannskor, Rasmus Magnussen.

Han tror vedtaket fra likestillings- og diskrimineringsombudet vil ha mye å si for mannskorets videre virke:

Det er klart at dette markerer et visst vendepunkt. Vi har drevet mannskor i nesten 32 år nå og har selvfølgelig ingen agenda eller noe imot kvinner som sådan, men dette dreier seg om mer enn bare kjønn. Det er en lang og ærerik tradisjon som nå settes til side.

Økonomisk vil det også bety mye for koret. Magnussen sier de ikke har råd til å øke koret med ytterligere personer, men at man vil måtte si opp de mennene som blir erstattet av kvinnene.

Vi vil naturlig nok måtte la flere menn gå som følge av dommen. Det er ufattelig trist for de som blir rammet av dette.

Maria Grini, fra Feministisk Initiativ, deler ikke Magnussens skepsis til vedtaket:

Dette er en seier for alle kvinner, og ikke minst menn, som ønsker og arbeider for full likestilling i Norge. At vi i det hele tatt har denne diskusjonen oppe i 2018, er helt uforståelig for meg. Rene manns- og kvinnekor er noe som hører fortiden til.

Mannskoret har fått frist til 15. mai på seg til å rekruttere kvinner til koret. Hvis de ikke klarer det, forsvinner all statsstøtte inntil videre.

Likestillings- og diskrimineringsombudet har foreløpig ikke svart på noen henvendelser vedrørende denne saken.

OBS: Denne saken ble publisert på morgenen den 1. april, og er dermed dette årets aprilspøk! Ha en fortsatt god 1. påskedag!

Exit mobile version