Site icon Lykten

Mohammed-Ali, Mostafa og Salih dømt for gruppevoldtekt på Kongsberg

Torsdag 7. juli 2016, rundt klokken 03.00 om natten, gikk den fornærmede kvinnen til fots hjem fra jazzfestivalen i Kongsberg. Hun hadde drukket alkohol tidligere på kvelden.

På veien hjem passerte kvinnen boligen hvor Mohammed-Ali Mohammed og Mostafa Hussein Altaha bodde. Salih Zakaria Alhasan var på besøk hjemme hos de to andre asylsøkerne når de alle tre sammen begikk overgrepene mot kvinnen.

Mostafa Hussein Altaha observerte kvinnen på gaten fra vinduet i boligen hvor overgrepene fant sted. Han bestemte seg da for å følge etter henne på gaten.

Etter å ha forfulgt den fornærmede kvinnen rundt 450 meter bortover veien, tok han kontakt med henne. Altaha ville ha henne med seg hjem.

Truet kvinnen med seg

Ifølge fornærmedes forklaring ble hun truet av Altaha til å bli med ham tilbake til boligen hans.

Kvinnen forklarte i retten at hun forsøkte å komme seg unna da Altaha stoppet henne på gaten, men at hun ble holdt fast av ham. Hun var redd for at Altaha skulle gjøre henne noe, og hun turte ikke gjøre motstand. Hun ba Altaha om å være så snill å la henne være i fred. Om å la henne få gå hjem.

Kvinnen forklarte at Altaha prøvde å kysse henne, og at hun vred hodet unna. Hun gråt og ville komme seg løs. Men hun ble holdt hardt i armen, ført tilbake til huset, og tatt med inn på et soverom. Her begynte overgrepene.

GIKK HJEM FRA SENTRUM: Kvinnen var på vei hjem fra jazzfestivalen da hun ble tvunget inn i et hus i sentrum av Kongsberg. Der ble kvinnen brutalt gruppevoldtatt av tre asylsøkere. (Foto: Illustrasjonsbilde/Kongsberg sentrum).

Forgrep seg etter tur

De tre domfelte asylsøkerne forgrep seg på den fornærmede kvinnen på rundgang.

Altaha først, han overlot deretter fornærmede til Mohammed, som til slutt overlot henne til Alhasan.

Kvinnen følte seg fullstendig hjelpeløs og turte ikke gjøre motstand i frykt for at de tre asylsøkerne skulle skade henne ytterligere.

Overgriperne skal også ha tatt bilder av overgrepene.

Kvinnen forklarte videre i retten at hun husker lite annet fra hendelsene inne på soverommet enn at hun gråt, følte seg hjelpeløs, og at flere enn én begikk overgrep mot henne. Hun husker at hun lukket øynene for å stenge overgrepene ute.

Hun hørte at den som var inne på soverommet hos henne snakket med dem utenfor på et språk hun ikke forsto.

Etter at Altaha var ferdig, og han hadde overlatt fornærmede til de to andre, gikk han og dusjet i tredje etasje, etasjen over leiligheten han og Mohammed bodde i. De to andre gikk inn på badet i andre etasje da de var ferdige. Da Altaha kom ned ba de to andre ham få fornærmede ut av huset. Han holdt for øynene hennes og fulgte henne deretter ut.

Kvinnen gråt hele tiden mens overgrepene fant sted, noe som ifølge retten fremgår tydelig av bildene som ble tatt av henne etter overgrepene.

Sprikende forklaringer

Av den sakkyndige rapporten i retten fremkommer det at det i testene fra voldtektsmottaket ble funnet DNA av alle de tre domfelte asylsøkerne på fornærmede. Det er altså hevet over all tvil at alle de tre domfelte asylsøkerne har vært aktivt delaktige i overgrepene.

Når det gjelder opptakten til voldtekten har de tre domfelte forklart seg forskjellig om dette til politiet.

Asylsøkeren Mohammed forklarte i retten at han ikke visste om fornærmede sov eller var død da de tre forgrep seg på henne.

Fornærmedes opplevelse av overgrepene er beskrevet av henne selv i retten og i politiavhør. Hun har forklart at hun ikke kom seg ut av situasjonen, og i politiavhør har hun forklart at hun var redd hun skulle dø. Retten skriver i dommen at kvinnens fortvilelse vises på bildene som ble tatt av henne.

Etter at hun kom seg fri fra de tre asylsøkerne kom hun seg over Gamlebrua i kongsberg. Der ble hun liggende på bakken ved bruenden. Hun fikk kontakt med samboeren sin som kom til stedet hvor hun lå.

Kvinnens samboer har forklart at hun lå i vegkanten og var svært forkommen. Når politiet kom til stedet vurderte de at kvinnen var i sjokk.

LIKER DU ARTIKLENE VÅRE? Vi setter pris på alle bidrag som kan hjelpe oss å beskrive og informere våre lesere om den nye hverdagen i Norge. Vi har også Paypal og bankkonto nederst i artikkelen. Takk!

Syriske flyktningbarn

Alle de tre domfelte asylsøkerne har kommet til Norge fra Syria. UDI har hatt problemer med å bekrefte riktig identitet og alder på dem.

Aldersvurdering er blitt gjort på Alhasan. I en rapport av spesialist i barnesykdommer Jens Grøgaard, datert 19. juli 2016, kan det utelukkes at Alhasan var under 18 år. Grøgaard møtte i retten og forklarte seg om undersøkelsen. En annen ekspert i barnesykdommer, Ellen Annexstad, forklarte i retten at alderen på Alhasan kan være mellom 16 og 24 år.

Mohammed-Ali Mohammed, født 20.01.1998, ble dømt til fengsel i fire år og ni måneder.

Salih Zakaria Alhasan, antatt født 20.01.2000 (eller 1997), er dømt til fengsel i fem år.

Mostafa Hussein Altaha, født 20.01.1998, er dømt til fengsel i seks år.

De tre asylsøkerne er også dømt til å betale den fornærmede kvinnen 400.000 kroner i erstatning.

To av de domfelte ble også dømt for bruk av narkotika.

Dommen er enstemmig.

Les også: Tre menn av utenlandsk opprinnelse tiltalt for gruppevoldtekt på Kongsberg

Relatert:

Exit mobile version