Site icon Lykten

Muslimer i Florø vil ha hjelp fra Saudi-Arabia til å bygge moske

Bergens Tidende skriver at de muslimske menighetene på Vestlandet er i sterk vekst og at situasjonen for muslimene i Florø er «prekær».

– Florø Islamske Kultursenter er registrert med 474 medlemmer. Og menigheten er i vekst. Kommunen bosetter stadig flere flyktninger med muslimsk tro. I tillegg finnes to asylmottak med til sammen 200 personer, skriver BT.no.

Florø er Norges vestligste by og har rundt 8.800 innbyggere.

Kommunen skal i tillegg bosette 130 flyktninger og av disse er cirka 90 prosent muslimer.

TRENGER MOSKE: Florø har opplevd en sterk vekst av muslimer og de ønsker nå å bygge en moske som kan huse dem alle. Hvis en moske skulle bli bygget, så vil den måtte ha en kapasitet til å ta imot rundt 1.000 muslimer.

Moske

Ordføreren i Flora kommune, Ola Teigen (Ap), sier at kommunen kan være behjelpelig med å skaffe tomt, men at de selv må betale for moskeen.

Fayez Alhaddad i Florø Islamske Senter sier han håper kommunen kan hjelpe dem, hvis ikke må de kontakte golfstatene og få dem til å donere penger til en moske. Lokalene de bruker nå er i følge Alhaddad alt for små.

Han mener at en moske vil passe godt i Florø.

– For Florø er «eksellent», innbyggerne vennlige og hele samfunnet har tatt imot oss på en fantastisk måte. De hører på oss, sier han til BA.no.

Bergen

Det er derimot ikke bare i Florø at veksten i antall muslimer gjør at det blir trangt om plassen i moskeene.

Bergen moske har cirka 2.800 medlemmer og forstander Sajjad Younas regner med at tallet vil øke med 500-600 i løpet av det neste året.

Exit mobile version