Site icon Lykten

Muslimsk terrorist (17) varetektsfengslet for to nye uker – ville sprenge bombe i Oslo sentrum

«Lagmannsretten fester ikke lit til siktedes forklaring om at han ikke hadde tenkt å sprenge den hjemmelagde bomben i Oslo sentrum, og legger til grunn at bomben var tenkt brukt i en terrorhandling. Påtalemyndigheten har pekt på at etterforskningen har bestyrket mistanken om siktedes vilje til å utføre terrorhandlinger, og har også vist til at tiltalte samme dag som han ble pågrepet, videresendte en film som oppfordrer til terroraksjoner», skrev Borgarting Lagmannsrett i dag under rettsmøtet med den siktede muslimen.

17-åringen som kommer fra det konfliktfylte området Nord-Kaukaus, og ble pågrepet i Oslo sentrum etter at politiet skal ha funnet en bombelignende gjenstand ved Vaterlands bro den 8. april i år.

FORSVARER TERRORISTEN: Javeed H. Shah er 17-åringens nye forsvarer. (Foto: Google+).

Ifølge terroristens advokat, Javeed H. Shah, så nekter han for straffeskyld.

Han skal ha kommet til Norge som asylsøker med familien sin i 2010 og fått innvilget opphold.

Fra Adressa.no:

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har siktet ham for overtredelse av straffelovens paragraf 142, tredje ledd, som omfatter ulovlig befatning med eksplosivt materiale. Paragrafen ligger under kapittelet som omhandler terrorhandlinger og terrorrelaterte handlinger i straffeloven. Gjenstanden besto av lightergass og splinter, ifølge PST. (Sitat slutt).

Frieord skrev om saken den 11. april i år:

De siste ukene har det blitt utført islamske terrorangrep i London, St. Petersburg og Stockholm. Tilsammen har 23 mennesker blitt drept. På Lørdag pågrep politiet i Oslo en 17 år gammel muslimsk ungdom med en hjemmelaget bombe på Grønland. Nå høyner PST sikkerhetsnivået i Norge.

Europa står i brann etter tre islamske terrorangrep i England, Russland og Sverige de siste ukene.

Tilsammen 23 mennesker ble drept, inkludert barn og flere titalls er skadet, mange svært alvorlig.

Bilder av døde menneskekropper og blod som flyter på gatene har sjokkert europeere de siste ukene.

En personbil og kniv ble brukt som drapsvåpen på gatene nær det britiske parlamentet i London. Bomber ble brukt til å sprenge mennesker i hjel på T-banen i den russiske byen St. Petersburg. Og en 30-tonns lastebil ble brukt til å meie ned menn, kvinner og barn i Stockholm.

Les også: Muslimsk terrorangrep på T-banen i St. Petersburg – 14 drept – dusinvis skadde

Les også: IS-terroristen i London var engelsklærer og trebarnsfar – ble radikalisert i Saudi-Arabia

Det hele toppet seg for nordmenn da politiet pågrep en muslimsk asylsøker på Grønland på lørdag i halv ett-tiden på natten. 17-åringen som kom til Norge i 2010 hadde en koffert med en hjemmelaget bombe i hånden.

Politiets bombegruppe foretok en kontrollert sprenging av bomben etter å ha sperret av et større område i sentrum av Oslo.

Les også: PST overtar etterforskning av bombe funnet på Grønland

SPERRET: Politiet i Oslo sperret av et større område fra Christian Kroghs gate og til Grønland Torg/Grønlandsleiret. Politiet fjernet den bombelignende gjenstanden og sikret området. (Foto: Google Maps).

17-åringen skal være kjent av PST fra før og har vært inne til en såkalt “bekymringssamtale”. Da skal det ha kommet frem at han støttet den muslimske terrororganisasjonen Islamsk Stat.

Dette benektes imidlertid av 17-åringens forsvarer, Aase Karine Sigmond.

Ifølge PST skal han tilhøre en “krets” av personer som også ble hentet inn til avhør av politiet etter at bomben ble funnet.

Les også: Hussain (31) dømt til ni års fengsel i Oslo tingrett – rekrutterte for terrorgruppen IS

Den russiske statsborgeren er siktet etter straffelovens paragraf 142, tredje ledd, for ulovlig befatning med blant annet eksplosivt materiale. Strafferammen er på 15 år.

Nå har Politiets sikkerhetstjeneste under en pressekonferanse informert om at man høyner trusselnivået til “sannsynlig” i Norge.

Hvor man forventer et muslimsk terrorangrep i Norge nevnes ikke, men etter angrepene i London, St. Petersburg og Stockholm, så er det mest sannsynlig at angrepet vil skje i en større by og der mennesker flest oppholder seg. Det kan være tog- og buss-stasjoner, handlegater, kjøpesentre eller restauranter.

Les også: LIVE STREAM: Terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde i Stockholm – fire drept – 15 skadet

Les også: Svensk nettside identifiserer terroristen med bilde

Les også: SKANDALE: Svensk politi kjente til terroristen i over ett år – 11-årig jente drept

Exit mobile version