Site icon Lykten

Muslimsk trussel fører til bevæpning av politiet i Norge

POLITIET UTENFOR INTILITY ARENA I OSLO. (Foto: Lykten.no).

En rekke alvorlige muslimske terrorangrep den siste tiden, samt informasjon om bevegelser i de islamske miljøene i Europa, har ført til at politiet i Norge nå bevæpner seg.

Den massive innvandringen fra muslimske land har ført til at politiet og myndighetene ikke lenger kan tilby det norske folk trygghet på gater og torg uten å bære skarpe våpen. Tilfeldige og planlagte muslimske terrorangrep er nå ventet. Fra før har myndighetene innført ekstraordinære tiltak rundt Stortinget og andre lokaler tilhørende regjeringen. Man har også satt opp metall- og betongkasser foran innganger til kjøpesentre, skoler og offentlige bygninger.

Les også: Islamister infiltrerer politiet og militæret i Norge

Det bor over 200.000 muslimer i Norge, som er mer enn antall innbyggere i Trondheim. Ifølge Brynjar Lia fra Universitetet i Oslo, tidligere leder for FFIs terrorismeforskning, så er to prosent av alle muslimer i Norge enige i at «islam tillater vold og terror», og at angrepene på USA 11. september «kan rettferdiggjøres». Det utgjør per dags dato ca. 4.000 muslimer i Norge, de fleste bosatt i eller nær storbyer som Oslo, Bergen og Trondheim.

ANTI-TERROR TILTAK UTENFOR STORTINGET. (Foto: Lykten.no).

Les også: OFFISIELT: Norge har fått sin første imam i Forsvaret

Mange av de muslimske terrorangrepene har funnet sted nær eller i kirker, kjøpesentre eller på kristne helligdager, da mange mennesker er samlet, som ved julemarkeder. Man har også opplevd terror under feiring av nasjonaldager.  

Fra Politiet.no:

På bakgrunn av skjerpet trusselvurdering fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har Politidirektoratet besluttet å iverksette nasjonale tiltak for å styrke politiets beredskap i hele landet.

Det er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som har ansvaret for å vurdere trusselsituasjonen i Norge. Politidirektoratet er i tett dialog med PST om hvordan situasjonen i Europa påvirker norske forhold.

− Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Politidirektoratets rolle er å koordinere politiets innsats og iverksette tiltak som sikrer en best mulig beredskap i hele landet. Trusselnivået er uendret, men på bakgrunn av den skjerpede trusselen har politiet iverksatt tiltak vi mener er nødvendige, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Skjerpet trusselbilde

PST offentliggjorde 30. oktober en oppdatert trusselvurdering hvor trusselnivået er uendret, men trusselen fra ekstrem islamisme er skjerpet. Det foreligger ingen konkret trussel mot Norge, men hendelsene i Europa den senere tiden er en påminnelse om at politiet alltid må ta høyde for at uønskede hendelser kan inntreffe.

− Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Vi har tett dialog med PST om hvordan situasjonen ute i Europa påvirker norske forhold, og foretar løpende vurderinger om det er nødvendig å treffe tiltak som svarer på utviklingen i trusselbildet, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Midlertidig bevæpning

PSTs trusselvurdering beskriver det som sannsynlig at et eventuelt angrep motivert av ekstrem islamisme vil utføres av en enkeltperson som angriper folkeansamlinger eller symbolmål som politi- og forsvarspersonell. Det er sannsynlig at angrepsmidlene i eventuelle angrep vil involvere hugg-/ stikkvåpen eller kjøretøy.

− Bevæpning vurderes derfor som et viktig tiltak for egenbeskyttelse, og for å sikre hurtighet i responsen fra politiet for å kunne avverge eller respondere adekvat på slike hendelser, sier Bjørnland.

Fra og med torsdag 5. november innføres midlertidig bevæpning av innsatspersonell over hele landet i en tidsavgrenset periode på inntil 3 uker.

− Befolkningen kan i perioden oppleve økt tilstedeværelse av synlig og bevæpnet politi. Slik vi vurderer situasjonen nå, oppfordrer politiet alle til å fortsette hverdagen som normalt, avslutter Bjørnland. (Sitat slutt).

Les også: Hijab på Stortinget, hijab i norsk rett, hijab på NRK – islam på full fart inn i det norske samfunnet

Exit mobile version