Site icon Lykten

Nå kommer flyktningene!

HOPPER AV: Syriske og irakiske flyktninger hopper av en båt fra Hellas utenfor den greske øya Lesvos i oktober 2015. FOTO: Ggia CC BY-SA 4.0.

Norske myndigheter står klare til å fylle opp flyseter med såkalte flyktninger fra Moira-leiren i Hellas med retning for Norge. I første rekke for å få de muslimske flyktningene til Norge er Kristelig Folkeparti, og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

Fra VG

I mai bestemte regjeringen seg for at Norge ville relokalisere barn og barnefamilier fra Moria-leiren, og hundre kommuner har fattet politiske vedtak for å ta flyktningene imot. Men så langt har ingen kommet, og denne uken gikk flere kommuner, deriblant Bergen og Trondheim, ut i Klassekampen og uttrykte undring over at det har tatt så lang tid.

Les også: Nye koronatiltak og kriseberedskap – Norge forbereder seg samtidig på hente nærmere 1.500 kvoteflyktninger

Norge skal totalt sett hente en kvote på ca. 3.000 kvoteflyktninger for året 2020 til en kostnad for norske skattebetalere på titalls milliarder av kroner. Nyheten kommer samme uke som regjeringen har lagt fram trygdeoppgjøret som viser at pensjonister på nytt blir taperen med svakere kjøpekraft som følge av redusert kjøpekraft for femte gang på seks år.

Men når det gjelder flyktninger, asylsøkere og migranter fra den tredje verden er det en bunnløs skattekiste som venter på de nyankomne. Leiligheter, barnehageplasser, skoleplasser, helsetjenester, psykologer, leger, sosialhjelp, utdanning, subsidierte arbeidsplasser og alt et menneske kunne drømme om. Så lenge man altså ikke er en norsk pensjonist.

KILDE: VG

Exit mobile version