Site icon Lykten

NOAS fornøyd med statsbudsjettet – Får millioner til rettshjelp i asylsaker

På nettsiden til Norsk organisasjon for asylsøkere skriver de at de er godt fornøyd med at KrF og Venstre har fått gjennomslag for at det skal gis midler til rettshjelp i asylsaker.

NOAS er i dag den eneste aktøren som gir gratis rettshjelp i asylsaker og de får nå økt støtten fra null til 2 millioner kroner for dette arbeidet.

ØKT BEVILGNING: NOAS viser til denne gledelige tabellen som viser økning i støtte for fri rettshjelp til papirløse flyktninger uten rett til opphold i Norge. (Foto: NOAS).

NOAS skriver at de hvert år hjelper mange titalls asylsøkere som har fått avslag på sine asylsøknader, til å få opphold i Norge.

I fjor skrev NOAS omgjøringsbegjæringer eller tillegg til klage i omtrent 200 saker som omhandlet asylsøkere som hadde fått avslag på sine asylsøknader. I cirka 80 av disse sakene fikk de omgjort vedtaket. Dette gir en økt utgift på nesten en 328  millioner kroner til norske skattebetalere i fremtidige utgifter for kun disse 80 personene alene.

NOAS vil med den økte støtten være i stand til å kunne hjelpe enda flere asylsøkere som har fått avslag til å kunne få bli i landet.

Exit mobile version