Site icon Lykten

Norge kan få coronasmittede asylsøkere

VIL SLIPPE INN ASYLSØKERE UNDER CORONAKRISEN: Justis- og beredskapsminister fra Høyre,, Monica Mæland. (Foto: Nina-no / CC BY-SA 3.0)

Statsminister Erna Solberg og Høyre viser at de ikke har Norges beste interesser i sitt hjerte. Faktisk har den blå-blå-grønne regjeringen vist at man er like glade i asylinnvandring som venstrepartiene.

En kriseforskrift åpner nå for innkvartering av asylsøkere i brakker og teltleire, kunne man lese på NTB tidligere i uken.

Fra NTB/Dagsavisen:

«I en akuttsituasjon må UDI kunne etablere nytt byggverk for innkvartering av asylsøkere, slik som brakker eller teltleirer, eller ta i bruk eksisterende byggverk til nytt formål», forklarer departementet i høringsnotatet. (Sitat slutt).

Regjeringen.no

Kort tid etter at kriseforskriften og fullmakten ble bedt om fra justis- og beredskapsministeren Monica Mæland, kommer det opplysninger om at det er funnet coronasmitte i en flyktningleir i Hellas.

Fra NRK:

Hjelpeorganisasjoner har lenge advart om farene for voldsom smitte når viruset når leirene i Hellas. Ikke minst er det frykt for hva som vil skje når folk begynner å bli syke de i overfylte leirene som ligger på flere av de greske øyene. (Sitat slutt)

Og det også nylig registrert coronasmitte hos afrikanske migranter som har ankommet Kanariøyene.

Kan norske myndigheter garantere at eventuelle asylsøkere og migranter som måtte ankomme Norge under coronakrisen ikke selv er smittet? Skal vi bruke penger og ressurser på å teste alle som kommer? Hvem skal betale for medisinsk hjelp, sykehusinnleggelse, behandling, respiratorer og etterbehandling for asylsøkerne dersom de er eller blir smittet i Norge? Hvem skal tar ansvaret om disse asylsøkerne smitter nye personer under sitt opphold i Norge?

FrPs Jon Helgheim var mindre imponert over forslaget fra sin tidligere regjeringspartner:

Venstresiden presser på for asylsøkere under coronakrisen

De siste ukene har norske asylaktivister ved hjelp av norske medier presset på for å åpne Norge for tusenvis av migranter fra nettopp flyktningleire i Hellas.

 

Exit mobile version