Site icon Lykten

Ny Norway Cup-skandale: Utenlandske ungdommer befølte og forgrep seg seksuelt mot jenter på diskotek

Ikke før har en utenlandsk trener blitt arrestert og bøtelagt for å ha forgrepet seg seksuelt på minst fem jenter i 14-15-års alderen, samt en kvinne i 30-årene, så kommer nyheten om at utenlandske gjenger i flere dager har befølt og seksuelt forgrepet seg på norske jenter inne i diskoteket «Drømmenes Arena» på Ekebergsletta.

Les mer: Skandale på Norway Cup – utenlandsk trener forgrep seg på mindreårige jenter – politiet ventet i to dager med pågripelse

Å angripe jenter i flokk og forgripe seg seksuelt på dem offentlig har sin opprinnelse i muslimske land i Midtøsten og omtales på arabisk som «Taharrush gamea». Dette oversettes som «gruppetrakasseri», hvor grupper av ungdommer eller menn omringer en eller flere kvinner og utøver seksuell trakassering på en offentlig plass.

Første gang Europa opplevde dette i stor skala var på nyttårsaften i Tyskland da over 2.000 ikke-vestlige menn, hovedsaklig av muslimsk bakgrunn, begikk seksuelle overgrep mot over 1.000 tyske kvinner i byer som Köln, Hamburg og München.

Les mer: Sluttrapporten fra Køln klar – nesten alle overgriperne var asylsøkere og ulovlige innvandrere fra muslimske land

TAHARRUSH PÅ NORWAY CUP: Norge opplever nå hvordan større grupper av utenlandske personer, hovedsaklig med opphav fra Afrika og Midtøsten, forgriper seg seksuelt på jenter. (Foto: Norway Cup).

Frieord har det fra sikre kilder at overgrepene skal ha foregått foran scenen og at det skal være gjenger på rundt 5-6 personer som står bak overgrepene.

De skal ha omringet og befølt jentene utenpå og under klærne. Spesielt skjedde dette da DJ’en hadde fått opp stemningen blant publikum.

Alle de anmeldte overgriperne skal være av utenlandsk opprinnelse og mellom 12 og 14 år gamle.

Fra NRK:

– Vi har fått inn en anmeldelse som går på at unge jenter i tilknytning til Norway Cup har blitt utsatt for det vi vil karakterisere som beføling eller seksuell handling, sier politioverbetjent ved seksjon for volds- og sedelighetsforbrytelser, Grete Lien Metlid.

Politiet har varslet de som har ansvaret for de anmeldte guttene på Norway Cup. Det samme blir barnevernet.

– Fordi guttene er så unge, skal også barnevernet følge opp dette videre, sier Metlid.

Gjennom helgen og også til uka vil politiet etterforske saken. (Sitat slutt).

På Norway Cup sine egne sider kan man lese følgende om Drømmenes Arena:

– Diskoteket er en alle tiders sjanse til å møte andre fotballglade i en annen setting. Det er en arena der spillerne kan slippe seg løs, danse og ha det gøy, sier Morten Jutkvam, som er ansvarlig for diskoteket på Norway Cup.

Drømmenes Arena ligger like ved matsalen i Ekeberghallen, og diskoteket er åpent fra 18.00 til 21.00 fram til torsdag. Dermed passer det fint å ta turen innom rett før eller rett etter middag, påpeker diskoteksjefen.

Diskoteket har en avdeling for 10-14-åringer og en for 15-19-åringer. Hele området er rusfritt, og det er ikke lov til å ta med drikke inn, men det er en kiosk inne i diskoteket som selger snacks og drikke. I tillegg er det mange voksne til stede for å sørge for at sikkerheten er på topp. Summen av dette gjør at alt ligger til rette for fine festkvelder på Ekebergsletta.

– Vi har plass til mange, så vi håper spillerne kommer innom og koser seg lenge, sier Morten Jutkvam.

Les mer: Afrikansk lag utestengt fra Gothia Cup etter seksuelle overgrep mot svenske jenter

Les mer: Massive seksuelle overgrep mot mindreårige jenter på musikkfestival i Sverige – asylsøkere pågrepet

NOK Å GJØRE: Politiet på Norway Cup har hatt hendene fulle denne uken. En utenlandsk trener som forgrep seg seksuelt på et halvt dusin mennesker, somaliske voldsgjenger og såkalte Taharrush-overgrep inne på ungdomsdiskoteket har sørget for fulle politilogger. Et fotballag fra Russland skal også ha blitt utvist fra Norway Cup etter grov vold under en fotballkamp. (Foto: Frieord.no).

Styreleder i Norway Cup er sjokkert

Fra NRK:

– Jeg er rystet over dette, sier Terje Lund, styreleder i Norway Cup.

Han er sjokkert over at så unge gutter kan ha antastet jevnaldrene jenter inne på diskoteket. Han mener sikkerheten inne på diskoteket var god.

– Vi hadde et stort sikkerhetsopplegg med politi, profesjonelle sikkerhetsvakter og utekontakten til stede, sier Lund. (Sitat slutt).

Les mer: Norsk jente gjengvoldtatt av mørkhudede under Dana Cup i Danmark

Somalisk voldsgjeng

De seksuelle overgrepene på «Drømmenes Arena» kommer bare dager etter at en 14-årig norsk guttespiller skal ha blitt grovt overfalt med springskaller, slag og spark, og fått kraftig hjernerystelse.

Et vitne som var tilstede forteller at gjengen som skal ha telt rundt 10 stykker i all hovedsak skal ha bestått av somaliere i 14-15-års alderen.

Hadde det ikke vært for to vitner som kom forbi i det angrepet fant sted, kunne det hele endt mye verre.

14-åringen var så forslått at han ikke kunne se på ett øye, hadde sår over hele kroppen og måtte sitte på sidelinjen under resten av turneringen.

Les mer: 14-årig norsk gutt slått ned av somalisk gjeng på Norway Cup – fikk hjernerystelse, blått øye og skader over hele kroppen

OVERFALT: Patrick (14) fra Askøy ble grovt overfalt av det som beskrives som en «guttegjeng» av norske medier under Norway Cup på mandag. Kraftig hjernerystelse, blått øye, samt skader på kroppen ble resultatet av den blinde volden. (Foto: Privat).

Norske medier tier stille om etnisk opphav

Både VG, Dagbladet, Aftenposten, TV2 og NRK har valgt å ikke omtale den somaliske etnisiteten til overgriperne som slo ned 14-årige Patrick i ballbingen på mandag, eller at det var muslimske og utenlandske ungdommer som sto bak de seksuelle overgrepene inne på Drømmenes Arena på Ekebergsletta.

Den eneste gangen overgriperens bakgrunn ble nevnt var da en utenlandsk trener ble arrestert, bøtelagt og så sluppet løs av politiet etter at han befølte fem mindreårige jenter og en kvinne tidligere denne uken. De valgte derimot ikke å informere om hvilket lag treneren var ansvarlig for eller hvilket land han kom fra.

Relatert:

Exit mobile version