Site icon Lykten

NRK-aktivist Nils Fridtjof Skumsvoll angriper campingplass i Telemark

NRK sine lokaler på Marielnyst i Oslo. FOTO: Hans A. Rosbach (CC-BY-SA-2.5).

Torsdag publiserte NRK en artikkel hvor han anklager en campingplass i Telemark for å være «rasister». Bakgrunnen er at campingplassen tilfeldigvis ikke kunne leie ut båter til noen fremmedkulturelle.

Dette er da nok til å bli angrepet av aktivister i NRK, og bli anklaget for «rasisme».

Hendelsen skal angivelig ha funnet sted forrige lørdag.

Campingplassen har ikke fått forklare sin side av saken overfor NRK. Likevel kjører aktivist Nils Fridtjof Skumsvoll på med en artikkel, som er ment å fungere som en hundefløyte for såkalte antirasister og andre kriminelle.

Skumsvoll skriver:

Trebarnsfaren fra Oslo hadde undersøkt om det var ledige båter ved Saga camping i Treungen på forhånd.

Da Chaudhry og resten av turfølget kom frem, ble det brått slutt på moroa.

– De ville ikke leie ut til utlendinger, forteller han oppgitt til NRK.

Hvorvidt dette faktisk stemmer vet ingen. NRK tar Munawar Chaudrys påstander som god fisk, uten å være tilstrekkelig kritiske.

Videre skriver Skumsvoll:

De gledet seg til en dag ved den vakre innsjøen Nisser. Idyllen slo imidlertid sprekker da turfølget dukket opp fysisk på campingplassen.

Svigerbroren hans skulle hente båten, men kom slukøret tilbake og fortalte at campingplassen ikke leide ut til folk med innvandrerbakgrunn.

Det synes Chaudhry hørtes rart ut, og oppsøkte selv utleier, for å oppklare en mulig misforståelse.

– Han bekreftet det overfor meg også, og sa at de ikke lenger leide ut båt til innvandrere. Årsaken var at «noen innvandrere» hadde herjet med båtene de leide i fjor.

– Bare tull

Eieren av campingplassen avviser kategorisk anklagene fra Chaudry.

NRK hevder:

NRK har vært i kontakt med den aktuelle campingplassen. Der er det liten vilje til å kommentere det som skjedde.

– Det er bare tull. Vi avslutter her, sier en mann, og legger på.

Etter at NRK har over flere dager forsøkt å få driveren av campingplassen i tale på nytt, sendte driveren en e-post der han aviser påstanden om at det er rasistiske grunner til at familien ikke fikk leie båten.

– Det er mange skjær i området, og jeg er forsiktig med å leie ut båt til ukyndige folk, skriver driveren.

I e-posten beklager han også at familien har opplevd møtet på campingplassen som ubehagelig.

Saken burde stoppet her. Vilkårlige anklager om påstått «rasisme» går det som hovedregel 20 av på dusinet. Men Nils Fridtjof Skumsvoll i NRK nekter å gi seg. Har han ikke en sak, så lager han bare en sak. Rasisme gir jo klikk.

Tvilsomme figurer

Når aktivist Nils Fridtjof Skumsvoll ikke får det han er ute etter, tar han kontakt med aktivist Rune Berglund Steen.

Berglund Steen er leder for aktivistgruppen «Antirasistisk Senter». En organisasjon som tidligere har høstet mye kritikk for å ha diktet opp falske nyheter. Blant annet med å spre falske nyheter om at en jente med hijab angivelig skulle ha blitt angrepet på en buss i Oslo. Noe som Nettavisen avslørte som falske nyheter og oppspinn.

I sin iver etter å skrike «rasist», er ikke aktivist Nils Fridtjof Skumsvoll i NRK så nøye på hvilke kilder han bruker.

Men selv Rune Berglund Steen velger å ta forbehold i saken. Trolig klok av skade.

Skumsvoll skriver.

Leder ved Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen reagerer sterkt på historien.

– Om dette er riktig gjengitt er det selsvagt svært alvorlig, og ikke minst ulovlig. Jeg vil anbefale dem som ble rammet å kontakte diskrimineringsombudet, sier han.

Berglund Steen forteller at de dessverre hører om diskriminering med jevne mellomrom, men at tilfeller som dette er sjelden.

– At folk for eksempel blir møtt med vikarierende argumenter for ikke å komme inn på utesteder har vi jo hørt om før, men en så tydelig avvisning på grunn av etnisitet er overraskende.

Hundefløyta virker

Kort tid etter at aktivist Nils Fridtjof Skumsvoll i NRK sprer ubekreftede påstander om «rasisme», begynner andre aktivister å angripe omtalene til campingplassen på nettsider som TripAdvisor.

Campingplassen har ikke mange vurderinger på disse nettsidene. Men etter at NRK anklaget campingplassen for «rasisme», tikker en masse negative anmeldelser plutselig inn.

Tore Sergei Myklebust skriver følgende anmeldelse:

Nei til rasisme. Ledelsen velger å ikke leie ut utstyr til en familie med innvandrerbakgrunn da de tidligere har fått utstyr ødelagt av «mørkhudede». Helt uhørt i 2019, slike steder burde legges ned eller bytte ledelse!

Seemhone Khan skriver:

Styr unna! Disse er rasister og leier ikke ut til folk med annen hudfarge.
Vi hadde ringt 11/7/19 og sjekket ledige båter og fikk bekreftet at det var flere tilgjengelig, men ved oppmøte 13/7/19 nektet han og begrunnet med at han ikke kunne høre på telefonen at bestiller var utenlandsk.

Andre er mer subtile i sine omtaler. Og nøyer seg med å klage på standarden. Men alle omtalene kommer like etter NRK sin omtale. Noe som på alle måter er påfallende.

Lykten.no har lørdag prøvd å kontakte Nils Fridtjof Skumsvoll i NRK for en kommentar.

Skumsvoll skriver i sitt svar:

– Vi har gitt den aktuelle campingplassen god anledning til å svare, noe de nå også har valgt å gjøre. Jeg vet ikke om du har lest den oppdaterte versjonen som ligger ute på våre nettsider, men der siteres eieren av Saga camping.

Exit mobile version