Site icon Lykten

NRK-danseren Julio Kopseng tiltalt for voldtekt av ni kvinner

OPPDATERT 13.2.2015: Julio Kopseng dømt til 16 års forvaring i Oslo tingrett. Les mer og se videoer fra hans fortid her.

Julio Petter Kopseng (37) har blant annet vært med i norske talenter på TV2 og opptrådd som danser på NRK-barne-TV. Han er en profilert danser og modellspeider som gjennom en årrekke, gjentatte ganger, har opptrådt på TV. Han profilerer seg ofte under navnet Julio Gonzales og drev blant annet talentsiden caribien.no, som nå er lagt ned.

Kopseng ble i april 2013 dømt til fire års fengsel for voldtekt av tre unge kvinner. Han slipper derimot unna med å sone to av årene på grunn av treg etterforskning fra politiet sin side. To av de fire årene ble derfor gjort betinget.

JULIO KOPSENG. Han møtte mange av ofrene sine gjennom Oslos dansemiljøer og utnyttet sin posisjon som en kjent danser til å voldta uskyldige kvinner som stolte på ham.

Nå viser det seg at en rekke kvinner har levert nye anmeldelser mot ham etter at dommen falt i tingretten. Det ligger dermed an til en helt ny rettsprosess mot 37-åringen.

Deler av den nye tiltalen tiltalen mot Kopseng skal også gjelde oppbevaring av hasj og marihuana.

Omfattende og alvorlig

Dagbladet skriver at Oslo statsadvokatembeter opprinnelig tok ut tiltale, i den nye saken, i april i år. Det gjaldt da voldtekt av syv kvinner. Siden den gang har ytterligere to kvinner kommet til og tiltalen mot Kopseng gjelder nå voldtekt mot ni kvinner.

Statsadvokat og påtaleansvarlig Guro Hansson Bull beskriver saken som omfattende og alvorlig.

– At det er så mange fornærmede, er sjelden. Dessuten strekker forholdene seg over lang tid, fra 2002 helt til 2013, sier Bull til Dagbladet.

Statsadvokaten har bedt om forvaring med en minstetid på ti år for Kopseng. Han anses derfor som en svært farlig kriminell med stor fare for gjentagelse.

Fengslet

Kopseng soner for tiden for den første voldtektsdommen og bistandsadvokaten til ofrene, Trine Rjukan, sier de er svært lettet over at aktor har lagt ned påstand om forvaring.

De er veldig redd for ham, og frykter å møte ham på gata, sier hun.

Han burde ikke gå fritt, han er en fare for andre jenter. Det vil han fortsette å være; dette har vært et mønster gjennom mange år, sier Rjukan.

Saken mot Julio Kopseng starter i Oslo tingrett 18. november. Den vil vare helt fram til 11. desember.

Norske medier skjuler danseren

Til tross for de alvorlige anklagene og dommen, så har samtlige norske riksmedier valgt å skjule Julio Kopseng sin identitet ved å ikke skrive hans navn eller bruke hans foto i sine omtaler av saken. De bildene man hadde av ham, som viste at de hadde både navn og foto av ham, ble piksellert for å skjerme NRK-danseren.

Fremtidige potensielle ofre vil å så måte ikke kunne ta forhåndsregler hvis de skulle møte på serievoldtektsmannen i en sårbar situasjon.

Norske medier gjør ikke jobben sin.

Exit mobile version