Site icon Lykten

NTB og Osloby.no skjulte knivraners etnisitet

Det var for ca. to uker siden at en ung mann i slutten av tenårene skal ha blitt ranet rett utenfor hjemmet sitt i Regnbueveien på Alna i Oslo.

ROLIG: I det som betegnes som et stille og rolig nabolag skal 17-åringen ha blitt forsøkt ranet og så knivstukket i magen på vei til butikken. (Foto: Google maps).

I det den unge mannen kom ut av boligen sin skal en mørkhudet mann ha ropt «gi meg alt du har». 17-åringen skal ha sagt nei, og forsøkt å gå fra plassen. Mannen skal da ha tatt kvelertak på ham og stakk ham i magen med en kniv.

Gutten skal ha ligget skadet på bakken utenfor hjemmet sitt i 15 minutter før han klarte å reise seg og komme seg hjem igjen.

BLØDDE: 17-åringen blødde fra stikksåret han ble påført av den mørkhudede raneren. (Foto: Zakarov).

Ifølge politiet skal den knivstukkede gutten skal ha vært ved bevissthet og ikke livstruende skadd når han ble tatt hånd om av ambulansepersonell og kjørt til legevakten. Gutten fikk sydd såret og kunne returnere hjem igjen samme dag.

Det kom ulike beskrivelser av raneren fra norske medier. Der Nettavisen.no ga hele politiets beskrivelse av gjerningsmannen, valgte NTB (norsk Telegrambyrå) og Osloby.no å utelate deler av denne i sine artikler om saken.

Knivraneren ble av politiet beskrevet som en «voksen mann, rundt 175 centimeter høy. Han skal ha hatt på seg sort boblejakke, blå jeans og ha hatt skjerf foran ansiktet. Han skal være mørk i huden.»

Se begge nettavisene sin dekning av saken her:

KORREKT BESKRIVELSE: Nettavisen.no valgte å gjengi politiets signalement slik det ble fortalt av politiet selv. (Skjermbilde: Nettavisen.no)

 

Her kommer Osloby.no sin omtale av saken, basert på NTB.

FJERNET POLITIETS BESKRIVELSE: NTB og Osloby.no valgte å utelate deler av politiets beskrivelse av gjerningsmannen. (Skjermbilde: Osloby.no).

Alna er en av de bydelene i Oslo hvor nordmenn er i minoritet.

Relatert:

– VG lyver om voldtekt av norsk kvinne i England

– VG og Dagbladet lyver om voldtektene på finsk ferge – kaller somaliere «svensker»

– VG unnlater å informere om afrikanske voldtektsmenn i Oslo

– Aftenposten lyver: Asylsøkere slo kvinner og barn for å redde seg selv under fergeulykken i Hellas

– VG, Dagbladet og Aftenposten mørklegger øksemorderens signalement

Exit mobile version