Site icon Lykten

Nye koronatiltak og kriseberedskap – Norge forbereder seg samtidig på hente nærmere 1.500 kvoteflyktninger

(Pixabay)

NRK kan melde at flere kommuner nå slår alarm om bosetting av nærmere 1.500 kvoteflyktninger. Kommunene etterlyser sentrale løsninger med blant annet karantene ved innreise.

Den siste uken har norske myndigheter informert om at det vil være over 3.000 nye koronasmittede i september måned. Man regner med mellom 84 helt opp til 615 nye smittede daglig. Det er ni ganger høyere enn det Folkehelseinsituttet anså som verste scenario for bare en uke siden. Nå er det ikke lenger det.

Les også: Norge kan få coronasmittede asylsøkere

Erna Solberg gikk nylig ut og informerte om at fem nye land har fått rød status og at man fraråder alle reiser til utlandet. Nye karantenetiltak igangsettes fra natt til lørdag 15. august.

Å fremdeles presse igjennom kvoteflyktninger over Norges grenser under slike tilstander er ikke annet en uansvarlig. Ikke bare er innvandringen i seg selv uansvarlig, men at man i tillegg skal bruke ressurser og penger på å sette disse i karantener og sørge for at reglene overholdes er ikke annet enn galskap. Norske myndigheter, kommuner og ordensmakten har nok med å holde orden på de av oss som allerede er her.

Les også: Erna Solberg: Koronakrisen skal ikke stoppe flyktningstrømmen til Norge

Det har tidligere kommet ut at enkelte innvandrergrupper er svært overrepresentert ved koronasmitte. Det er uklart om noen av de nærmere 1.500 kvoteflyktningene kommer fra nasjoner som har hatt en sterk overrepresentasjon av koronasmitte i Norge.

Relatert:

Exit mobile version