Site icon Lykten

Oikofob professor i hardt vær

I ett større oppslag i Dagbladet på nett igår blir professoren krasst angrepet av FrP’s parlamentariske leder Harald T. Nesvik, som mener at Hylland Eriksen har gått langt over grensen i sine personangrep mot politiske meningsmotstandere.

IKKE IMPONERT: FrP’s parlamentariske leder, Harald T. Nesvik, går hardt ut mot Hylland Eriksen og mener Oslo-professoren har ekskludert seg fra samfunnsdebatten med sine lite gjennomtenkte og injurierende uttalelser.

Blant annet skal Hylland Eriksen ha indirekte påstått at Christian Tybring Gjedde er en rasist og at FrP er et «mykfascistisk parti». Hylland Eriksen skal heller ikke vært helt oppdatert om hvem som faktisk er med i partiet og skrev på sin blogg at det i ledelsen til FrP skal sitte en person ved navn «nestformann Simonsen».

Fra Dagbladet:

Frp-toppen er heller ikke imponert over professorens omgang med fakta, og peker på at Hylland Eriksen skriver om en «nestformann Simonsen».

– Det finnes ingen nestleder Simonsen hos oss. Vår nestleder er Per Sandberg. Det trodde jeg de fleste som deltar i samfunnsdebatten hadde fått meg seg, sier Nesvik. (Sitat slutt).

Nesvik slår også hardt tilbake og kommer med en ideologisk begrepsforklaring til Hylland Eriksen, igjen fra Dagbladet:

– Vi ble stiftet som «Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep (ALP)» – nettopp for å beskytte enkeltindividet. Det er det motsatte av fascisme. Vi har alltid likestilt alle mennesker, sier Nesvik, som fortsetter:

– Når Fremskrittspartiet har vært kritisk til innvandring, er det systemet vi har kritisert – ikke personene. Fremskrittspartiet er og har alltid vært tufta på alle de demokratiske verdiene som finnes, og det er så fjernt å sammenligne oss med disse partiene og politikerne. Det er egentlig en tankegang som ikke fortjener kommentar. (Sitat slutt).

White trash

Thomas Hylland Eriksen skal også ha benyttet seg av det rasistiske og svært smaksløse uttrykket «white trash-parti» om FrP og deres velgere. Også karakteristikker som stupide, velfødde, , medløpere, norskinger, høyreekstreme, høyrepopulistiske og innvandringsfiendtlige, er tidligere brukt av professoren i sosialantropologi, som også mener at det er en «hårfin» forskjell mellom den jevne FrP’er og massemorderen Anders Behring Breivik.

Etter at journalister og media begynte å ringe den harmfulle professoren for å bekrefte at han faktisk har skrevet alle disse tingene på sin blogg, så måtte han se seg nødt til å fjerne dem, under påskudd av at det hele ikke var ferdig gjennomtenkt og kun en «beta-versjon» av hva han egentlig mener. Han skal nå tilbake til «verkstedet» og pynte på språket slik at det hele kan utvikle seg til, i hans egne ord, «en konstruktiv dialog».

Hylland Eriksen og avviklingen av Norge

Professor Hylland Eriksen ble for alvor rikskjent når hans nå udødelige sitat falt under et intervju med Universitetet i Oslo sine interne nyhetssider:

– Den viktigste hvite flekken består nå i å dekonstruere majoriteten og gjøre det grundig slik at den aldri kan kalles majoritet lenger.

Professoren som er kjent for sitt brennende engasjement for det flerkulturelle samfunnet, har i ettertid prøvd å forklare seg selv ut av uttalelsen og mener at kun folk med høy utdannelse forstår hva han egentlig mener. Noen vil kanskje påstå at professoren bør være mer nøyaktig med sitt ordvalg, noe han med sin høye utdannelse jo burde klare.

Exit mobile version