Site icon Lykten

Oppblomstring av etniske gjenger i Fredrikstad – jakter på jenter

Politiet uttaler at det i den seneste tiden har blitt mye mer gjenger i Fredrikstad sentrum.

De er veldig tøffe i flokk og er bare ute etter bråk. De er derimot ikke så tøffe når politiet får dem alene i bilen, uttaler politibetjent Helge Gulbrandsen til Fredrikstad Blad.

Det skal være svært mye vold i sentrum i området rundt Storgata og noen gjenger skal også være på leting etter jenter, fremholder politiet. Særlig området rundt Tiger Tiger i Storgata er utsatt.

Noen av gjengene er ikke-etnisk norske, andre kommer fra Østfold-byer som Halden og Sarpsborg sier politiet.

Personer Frieord har vært i kontakt med i Fredrikstad stiller seg derimot undrende til politiets påstander om at det skal være gjenger av nordmenn fra Halden og Sarpsborg som lager bråk i sentrum. Flere Frieord har vært i kontakt med viser til at bybildet i helgene er preget av aggressive innvandrergjenger. Gjenger av haldensere som angriper uskyldige personer eller forfølger jenter hevder de derimot at de ser mindre til.

Da politiet tok med seg politikere fra Arbeiderpartiet og SV på vandring gjennom sentrum var beskjeden krystallklar: Fredrikstad sentrum trenger mer lys for å bli et tryggere sted å ferdes. Politiet mente, kanskje litt humoristisk, at man burde sette opp en lysestolpe så folk må bruke solbriller om natten.

Både politikere, kommunetopper og politiet var enige om at med mye mer belysning i Fredrikstad sentrum så vil byen bli en mye tryggere plass å ferdes.

Exit mobile version