Site icon Lykten

Opprettet Spleis for kvinnene som forsøkte å bildrepe SIANs medlemmer

OPPDATERT: 19.54. SpareBank1 og Spleis.no har nå fjernet islamisten Shaid Iqbal Khan sin spleis.

I går ble en bil tilhørende SIANs medlemmer påkjørt med vilje på E6 utenfor Mortensrud. Bilen veltet og gikk på taket i veikanten. En av de som satt i bilen måtte til sykehus med ambulanse, mens de fire andre måtte til legevakten for observasjon og undersøkelser.

Kun tilfeldigheter førte til at det ikke endte med døden for de som satt i bilen til SIANs medlemmer.

Les også: VIDEO: SIANs bil gikk på taket på E6 etter drapsforsøk

Politiet har pågrepet to kvinner etter drapsforsøket. Noen har gått så langt som å kalle det et islamsk terrorangrep, ettersom angrepet skal ha religiøse motiver mot annerledestenkende og mennesker med annen religiøs bakgrunn. Etniske nordmenn er også i minoritet på Søndre Nordstrand, der drapsforsøket fant sted, så dette kan også falle under den såkalte rasismeparagrafen.

Norske massemedier har imidlertid valgt å bruke ord som «trafikkulykke», «kollisjon» og «sammenstøt», samt lagt vekt på at de to kvinnene skal ha blitt provosert av SIAN sine medlemmers tilstedeværelse på Mortensrud, der SIAN brant en religiøs bok.

Kort tid etter at saken fikk svært stor oppmerksomhet i norske massemedier, inkludert innslag på statskanalen NRK, ble det opprettet en såkalt «Spleis», en innsamlingsaksjon via SpareBank1 sine nettsider. Spleis er i følge nettsiden deres et sted der man kan samle inn penger til alt fra idrettslag til enkeltpersoner som behøver hjelp i hverdagen.

(Skjermbilde / Spleis.no).

I skrivende stund står spleisen på nesten 20.000 av totalt 150.000 kroner. Opprettshaveren av spleisen er Shaid Iqbal Khan. 66 mennesker skal ha donert til de to kvinnene som nå altså er pågrepet av politiet etter drapsforsøket på de fem SIAN-medlemmene.

(Skjermbilde / Spleis.no).

På sosiale medier har enkelte brukere sagt at de ønsker å donere til kvinnene hvis spleisen åpner igjen. En av disse har et ukrainsk og et regnbueflagg i profilen sin, for å vise sin omtanke og kjærlighet for mennesker i samfunnet. Det er bare en uke siden en islamist skjøt og drepte to, samt skadet 21 under pridefeiringen i Oslo.

Her er en oversikt over de som har gitt så langt.

(Flere titalls har valgt å gi anonymt).

Farooq Anjum Baig

Måtte Allah SWT hjelpe og støtte deg. Ameen

Islam

Sheraz Ali

Addil Abbas

støttet for 4 timer siden

Du er en helt søster🥰

Mohyeldeen Mohammad

støttet for 4 timer siden

Må Allah gi deg og familien Jannat al Firdaws

Cina

For en helt !!! MashAllah

Rehan

Måtte Allah belønne deg

Abid khan

Støtter deg til world END!!

Ch zahid

👏👏👏👏👏

Amer H

👏🏾

Shaid khan

Tassadaq

Shaid Iqbal Khan

Exit mobile version