Site icon Lykten

Oslo: To afrikanere siktet for gruppevoldtekt av norsk kvinne

En norsk kvinne skal ha blitt brutalt voldtatt av to afrikanske menn, den ene i 50-årene og den andre i 20-årene, i en leilighet i Oslo i mars i fjor.

Politiet klarte imidlertid ikke å identifisere gjerningsmennene, noe som førte at at de gikk fri.

Uken før påsken i år fikk imidlertid politiet treff på mennenes DNA-profiler og kunne gå til pågripelse.

Fra VG:

— Det er to personer som er siktet i samme sak, men med hver sin siktelse. De to er siktet for voldtekt, men begge siktelsene vil bli endret til å gjelde grov voldtekt i fellesskap, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til VG.

Les mer: Bile Mohamed Elmi (18) og Abdirizak Nur Ali (21) dømt for grove overgrep mot norsk 14-åring

ENDRER SIKTELSEN: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier til media i dag at de vil endre siktelsen fra voldtekt til grov voldtekt i fellesskap. (Foto: Maltanews).

— Vi mottok en anmeldelse da, men det var vanskelig å identifisere gjerningsmennene. Vi fikk DNA-profiler på voldtektsmottaket etter funn av spor hos fornærmede, som ledet frem til pågripelsen, sier Kraby.

— Begge de siktede mennene har vært registrert underveis i DNA-registeret og begge har nå blitt avhørt. (Sitat slutt).

Les mer: Tareq Al-Zireg dømt til syv års forvaring for flere overfallsvoldtekter i Oslo

Ifølge bistandsadvokaten til kvinnen, Siri Langseth, skal den fornærmede være en norsk kvinne. Hun skal ha blitt med de afrikanske mennene av fri vilje, men etter en stund skal situasjonen blitt farlig for kvinnen.

Hun skal til slutt ha klart å ta seg ut av leiligheten og tilkalt hjelp.

Det er ikke klart hvorfor politiet ikke klarte å pågripe de to afrikanske mennene direkte etter den den grove voldtekten i fjor.

Begge de to mennene skal ha bodd i Oslo og Norge i flere år.

Les mer: 61 prosent av alle dømte sex-forbrytere i Oslo er innvandrere

FORSVARER: Kaja de Vibe Malling forsvarer den 50-årige multikriminelle og tidligere straffedømte afrikaneren. (Foto: UiO.no).

Mannen i 20-årene skal ha innrømmet forholdet, mens 50-åringen nekter straffeskyld, ifølge sin advokat Kaja de Vibe Malling.

Begge mennene er varetektsfengslet i fire uker av bevisforspillelsesfare og unndragelsesfare, og politiet ønsker å holde dem fengslet frem til saken kommer for retten.

Langt rulleblad

Det informeres også om at den eldste afrikaneren tidligere skal ha blitt forsøkt drept med kniv etter et oppgjør om penger.

Dette skal ha skjedd etter at han ifølge politiet skal ha voldtatt kvinnen i Oslo.

Han skal også ha et langt rulleblad med dom for familievold, trusler mot politiet, vinningsforbrytelser, heleri og narkotikaforbrytelser.

Han skal også ha sittet i varetekt i 2015 og 2016 for ytterligere straffbare forhold.

Les mer: Afghaner (17) og tanzanianer (16) voldtok ung jente under kioskran i Oslo

Exit mobile version