Site icon Lykten

Politiet måtte be om unnskyldning for truende atferd rundt Muhammed-tegning

POLITIET. (Foto: Lykten.no).

Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Service formidlet på sine nettsider denne uken at en barnefar i Kongsberg skal ha hengt opp bilder av en kariktaturtegning av den muslimske profeten Muhammed i sentrum av byen. Karikaturen er laget av den danske kunstneren Kurt Westergaard.

Det tok ikke lang tid før politiet dukket opp på døren til barnefaren og familien. Hele fire stykker. Det er uklart om de var uniformerte. Han ble forespurt om han kunne ta ned tegningene. Ifølge HRS skal politiet ha brukt påskuddet om «ulovlig plakatering» for å oppsøke mannen. Men bak dette lå den virkelige intensjonen som var å undersøke familiefarens politiske og religiøse motiver.

Fra HRS:

– Jeg hegner om ytringsfrihet. Jeg har små barn. Er det noe jeg kan gjøre for å forsvare ytringsfriheten, for det er så få som våger å stå opp? tenkte jeg. – Min konklusjon var at risikoen i befolkningen må spres. Derfor printet jeg ut Muhammed-karikaturer og hengte dem opp – bevisst – på trafikkerte steder i byen. På kjøpesenteret, busslommer, ved kinoen, hvor det er mange som ville se dem. 21.30 samme kveld står fire betjenter fra politiet på døren. Det hele var surrealistisk.

Politiet skal ha truet med å gå videre med saken hvis han ikke etterkom politiets ønsker om å ta ned plakatene. Familiefaren sier selv at politiet ikke hadde kapasitet til å rykke ut ved en bilulykke dagen etterpå ifølge lokale nyheter. Men å møte opp slik hadde man altså både ressurser og mannskap til.

Politiet skal også klart ha antydet at mannen var en Trump-tilhenger og SIAN-aktivist.

Nå legger politiet seg flate.

Fra HRS:

Det er Øyvind Aas, regionleder i Sør-Øst politidistrikt, som sier rett ut at det var feil å oppsøke småbarnsfaren.

Aas sier politiet oppsøkte mannen etter å ha blitt kontaktet av noen som hadde merket at plakatene var blitt hengt opp.

– Det er i utgangspunktet greit å bli kjent med hans motivasjon for å henge dem opp. Men det vi gjør etter det, skulle vi ikke gjort. Vi kan ikke pålegge ham å ta dem vekk. Vi skal heller ikke mene noe om hvilke ytringer som blir hengt opp, sier han og kaller det en «faktisk feil» (vår utheving).

Det er politiske forfølgelse. Og på sosiale medier skal flere ha skrevet at man krever at politimannen som truet familiefaren med straff skal bli avskjediget. 

Bakgrunnen for oppslagene med plakatene fra familiefaren skal ha vært det brutale drapet på en fransk lærer i Paris den 16. oktober. Gjerningsmannen skal ha vært en 18-årig flyktning med tsjetsjensk bakgrunn. I ettertid skal minst 11 personer ha blitt pågrepet med tilknytning det radikale muslimske miljøet. Man har også funnet at islamisten skal ha planlagt drapet og hatt kontakt med jihadister i Syria. 18-åringen ble skutt og drept av politiet under pågripelse, da han ikke overga seg.

Les også: VIDEO: Her blir jihadisten (18) i Frankrike skutt og drept

I massemedia i Vesten skal man ha lagt skylden på drapet på læreren selv, fordi han viste tegninger av den islamske profeten til sine elever i undervisning om ytringsfrihet. Frankrike har opplevd en rekke grove og alvorlige islamske terrorangrep relatert til publikasjoner av den islamske profeten, inkludert mot avisen Charlie Hebdo i 2015. Da skal 10 journalister og to politimenn blitt drept av to islamister bevæpnet med automatvåpen som kom seg inn i redaksjonslokalene.

Les også: Massemedia: Den franske læreren «provoserte frem» sin egen halshugging

På sosiale medier har man påpekt at karikaturtegnere ikke har problemer med å tegne Jesus eller andre ikke-muslimske religiøse figurer. Men man stopper ved islam. Og norsk politi og medier er med på å undertrykke ytringsfriheten i Norge.

Exit mobile version