Site icon Lykten

Politiet i Oslo lot irakisk serievoldtektsmann gå fri – nå står han tiltalt for åtte voldtekter

Den irakiske serievoldtektsmannen ble pågrepet på høsten 2010 etter at et av ofrene gjenkjente ham på gata i Oslo.

Mannen var også i politiets søkelys etter en voldtekt i 2008 og et voldtektsforsøk i 2010. Disse sakene ble henlagt grunnet bevisets stilling. Det ble sikret DNA-bevis i disse sakene.

Likevel valgte politiet altså å løslate mannen i påvente av svar på DNA-prøvene. Denne beslutningen gjorde det mulig for mannen å reise tilbake til Irak.

Norge har ingen utleveringsavtale med irakiske myndigheter, men mannen skal selv ha sagt seg villig til å returnere til Norge og avgi sin forklaring.

38-åringen skal imidlertid ha manglet nødvendige reisedokumenter. Først på våren 2015 kunne mannen returnere. Han ble da pågrepet av politiet i det han landet på Gardermoen.

Serievoldtektsmannen møtte onsdag denne uken i Oslo tingrett tiltalt for tilsammen åtte voldtekter og voldtektsforsøk over en periode på fire år (2007-2010).

Bistandsadvokaten til tre av jentene, Trine Rjukan, sier til NRK at det har vært en stor belasting for hennes klienter at mannen ikke ble pågrepet tidligere. De håper nå å få satt et endelig punktum når saken nå omsider skal opp for retten.

Hvordan irakeren kunne reise hjem i trygghet selv om han var her som asylsøker eller flyktning, nevnes ikke i NRK sin omtale av saken.

Exit mobile version