Site icon Lykten

Politiets utlendingsenhet: Tusenvis av asylsøkere har jukset for å få opphold

Den statsstøttede tenketanken HRS (Human Rights Service) og NRK har denne uken gått ut med informasjon om at et stort antall asylsøkere fra land i Midtøsten og Afrika skal ha løyet om sitt opprinnelsesland for å få opphold i Norge.

Det dreier seg i første omgang om såkalte «statsløse flyktninger» som hevder de er palestinere, men som i virkeligheten er jordanere. Det har også blitt avslørt at asylsøkere som har fortalt at de er «somaliere» i virkeligheten kommer fra nasjoner rundt Somalia, som Djibouti.

Somaliske ungdommer som NRK har snakket med bekrefter at mange «somaliere» i Norge har løyet seg til opphold.

Kunne ikke snakke sitt eget språk

Det hele skal ha startet i 2003, da Politiets utlendingsenhet skal ha forhørt en «somalisk» asylsøker som ikke kunne snakke sitt påståtte opprinnelseslands språk.

GI BOT: Har du kommet til Norge ulovlig og fått opphold. Da bør du få bot, mener NOAS. (Foto: NOAS.no):

Innvandrerorganisasjoner mener imidlertid at de som har løyet på sine søknader og fått opphold må få bli. Blant disse er NOAS, norsk organisasjon for asylsøkere, ved generalsekretær Ann-Magrit Austenå.

Ett av grepene NOAS mener man kan «straffe» asylsøkerne på er med bøter.

HRS påpeker at en slik holdning fra asylsøkernes hovedorganiasjon i Norge er farlig da den er med på ødelegge for instituttets troverdighet ovenfor norske skattebetalere som finansierer den.

Det nå avslørte jukset skal også gjelde for asylsøkere i andre land i Midtøsten som Afghanistan, Syria og Irak.

Enorme summer

Finansavisen hadde i april 2013 en redergjørelse for hva en innvandrer koster norske skattebetalere. I snitt utgjør en ikke-vestlig innvandrer en utgiftsbyrde på 4.1 millioner kroner i løpet av sitt opphold her i Norge. Enkelte grupper som somaliere koster helt opp i 9 millioner kroner per person.

Dette betyr at «kun» for disse 800 «statsløse palestinerne» sitt potensielle juks så har norske skattebetalere fått en ekstra utgift på mellom 3.2 til 7 milliarder kroner.

Og da har man bare skrapt på overflaten ettersom politiet kan fortelle at de 800 sakene ene og alene kom på deres bord i fjor, og at stadige nye saker ankommer politiets prosjekt.

DNA-test avslørte somaliere

Det jukses imidlertid ikke bare med opprinnelsesland men også i forbindelse med familiegjenforening. Hver fjerde somalier som har søkt om familiegjenforening, har gjort det med søsken og ikke ektefelle. Det kan isåfall utgjøre over flere tusen av de 33.000 somalierne som bor i Norge. Det omfattende jukset ble avslørt i 2010 da UDI begynte å DNA-teste asylsøkere fra Somalia.

Aftenposten kunne i april i 2013 fortelle at over 27 000 innvandrere fra land i den 3. verden har fått opphold de siste årene med «usikker identitet» i Norge. Hovedparten av dem fra land som Somalia.

UDI bekreftet overfor NRK at en storstilt opprulling er på gang – og flere somaliere med norsk statsborgerskap har fått brev om at de kan miste statsborgerskapet.

Tilfellet Khaled Ahmed Taleb

UTVIST: Khaled Ahmed Taleb har nå blitt utvist fra Norge etter å ha blitt funnet i å lyve om sin oppholdssøknad.

En av de mest kjente asyl-jukserne er AUF og AP-politikeren Khaled Ahmed Taleb (38), som kom til Norge i 2002, under løgnen om at han var fra Somalia. Det ble etterhvert avdekket at han er statsborger i nabolandet Djibouti. Han kalte seg da «Khalid Haji Ahmed».

Khaleb har vært fylkessekretær for AUF og sittet i kommunestyret og fylkestinget i Hamar og Hedmark for Arbeiderpartiet. Han skal også ha vært medlem av Mangfoldighetsutvalget og komiteen for næring og kultur i Hamar.

Taleb skal ulovlig ha tatt seg fra Djibouti og inn i Europa gjennom Frankrike og Italia. I Italia møtte han mannen som smuglet ham inn i Sverige før han tok toget videre til Norge. Denne mannen jobbet i en organsiert menneskemuglerliga og ga Taleb den oppkonstruerte historien samt fortalte ham om at somaliere har en større sjanse for å få asyl. Taleb betalte mannen 4 000 dollar, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Når han ankom Norge løy han til myndighetene om sitt navn og utga seg for å være en flyktning fra Somalia, og skal ha forklart hvordan han og familien har flyktet fra krig og elendighet. Dette viste seg å være usant. Han skal også ha løyet på alderen sin.

Med falske opplysninger lurte Taleb norske myndigheter. Først fikk han innvilget oppholdstillatelse på humanitært grunnlag, deretter fikk han statsborgerskap.

Hele hans familie har fått opphold som følge av hans falske asylsøknad. En av disse, broren hans, ble drept på Utøya i 2011.

Jødehat

Taleb kom i medienes søkelys i mars 2013, da et AUF-medlem på sin Facebookside hadde skrevet følgende innlegg; «Jævla jødehorer, skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere litt mer».

I kommentarfeltet kastet flere AUF’ere seg på med utsagn om at jødene skulle brennes, og et annet AUF-medlem skrev at «jødene kan suge meg 8 ganger, før jeg brenner dem». Da Khaled Ahmed Taleb ble med i debatten, tok han ikke avstand fra holdningene. Ahmed skrev flere kommentarer som ble oppfattet som støttende. «Uff, lykke til, da, hvis du vil gjøre så dumme ting», kommenterte Ahmed.

JØDEHETS FRA AUF: Her er en Facebook-tråd hvor AUF-medlemmer hetser jøder. Khaled Ahmed Taleb skrev «Uff, lykke til da…». 40 personer rakk å klikke «liker» før tråden ble fjernet. (Foto: Facebook).

Khaled Ahmed Taleb har sittet fire måneder i fengsel for å ha løyet på sin asylsøknad og blitt dømt til utvisning fra Norge.

Relatert:

– To av tre asylsøkere fikk opphold

– 759 200 innvandrere i Norge -halvparten av befolkningen vil ha full stopp

– 84 prosent av asylsøkere uten ID-papirer

– Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere

– 77-årig pensjonist kastets ut for å gi plass til flyktninger og asylsøkere

– «Iløpet av noen år vil det trolig være 1.000 somaliere i Horten»

– Arbeiderpartiet vil hente utviste asylsøkere tilbake til Norge

– Flere asylsøkere vil få opphold i Norge

– Flere asylsøkere til Europa og Norge

– Nye asylsøkere skal puttes i teltbyer

Exit mobile version