Site icon Lykten

Røde Kors vil hente inn tusenvis av asylsøkere fra Hellas og Italia

Røde Kors slår fast at flyktningkatastrofen langt fra er over.

– Det at man har greid å stenge grensene nord i Europa, gjør jo ikke at disse problemene forsvinner, sier avdelingsleder Mads Harlem i Norges Røde Kors til TV 2.

Organisasjonen mener derfor at Norge bør tilby de tomme mottaksplassene til land som sliter med å håndtere flyktningstrømmen.

– Nå har Norge mulighet til å bryte denne spiralen som Europa er inne i ved å si at vi tar et større ansvar. Vi avlaster en krevende situasjon både i Italia og Hellas og tar ansvar ved å huse flyktninger her i Norge når vi nå har ledige plasser, sier Harlem.

Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari slakter imidlertid forslaget.

Millionlønninger

Frieord har tidligere omtalt hvordan lederne i Røde Kors og andre hjelpeorganisasjoner har millionlønninger og reiser verden rundt på 1. klasse og bor på 5-stjerners hoteller. Den nylig avgåtte ledere i Røde Kors, Åsne Havnelid, tjente ifølge offentlige lister over 1.024.791 kroner i 2015.

ØNSKER 10.000 MUSLIMSKE ASYLSØKERE TIL NORGE: Åsne Havnelid i Røde Kors ønsket å gi norske skattebetalere en ekstra utgift på 41 milliarder kroner de neste tiårene, ved å hente inn 10.000 syriske flyktninger til Norge. Selv tjente den nylig avgåtte Røde Kors-lederen godt over 1 million kroner i året på å være godhjertet.
Exit mobile version