Site icon Lykten

Sarpsborg-kvinne voldtatt av sigøyner i omstridt romleir i Fredrikstad

En 38-årig sigøyner med tilhold i romleiren på Lisleby i Fredrikstad ble på mandag varetektsfengslet i fire uker av Fredrikstad tingrett.

Sigøyneren som opprinnelig er fra Romania skal ha møtt en kvinne på et utested i Fredrikstad. Kvinnen skal ha blitt med mannen i en drosje til romleiren hvor de begge gikk inn i sigøynerens campingvogn.

Der skal den 38-årige mannen ha voldtatt kvinnen.

VARETEKTSFENGSLET: Politiet fikk medhold for varetektsfengsling i fire uker pga rømningsfare, da den siktede ikke er norsk statsborger. (Foto: Fredrikstad tingrett).

Kvinnen som er fra Sarpsborg hevder ovenfor politiet at den seksuelle kontakten var en voldtekt, noe sigøyneren nekter for og mener det hele var frivillig. Fra sa.no:

– Han erkjenner å ha hatt seksuell omgang med en kvinne inne i campingvognen, men hevder at dette skjedde frivillig. Han nekter straffskyld for voldtekt, sier den siktedes advokat Vigdis Brandstorp til SA. (Sitat slutt).

Politiets beslutning om å varetektsfengsle sigøyneren for fire uker skal være et resultat av kvinnens svært detaljerte beskrivelse av hendelsen, samt vitneavhør av drosjesjåføren som tok dem til romleiren. Drosjesjåføren fortalte politiet hvordan han husket å ha kjørt «den fornærmede Sarpsborg-kvinnen og en mørkhudet mann som ikke snakket engelsk fra den aktuelle puben i Fredrikstad til stedet der siktede har sin campingvogn».

Sigøyneren risikerer inntil 10 års fengsel hvis han blir dømt. Dette er andre gang på kort tid at Fredrikstad opplever voldtekter utført av nyankomne sigøynere. I mars i år ble en annen sigøyner dømt til fire års fengsel for voldtekt av en kvinne i Fredrikstad.

Svært kriminell og beryktet romleir

I 2014 fremmet en rødgrønn koalisjon, ledet av SV-politiker Camilla Eidsvold, om å opprette en romleir på Kiæråsen på Lisleby i Fredrikstad. Dette etter flere år med store problemer med tilreiste sigøynere i Østfold-regionen.

FIKK IGJENNOM ROMLEIR: Camilla Eidsvold fra Sosialitisk Venstreparti fikk sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet flertall for å etablere romleiren på Lisleby i Fredrikstad. Derfra har sigøynere stått bak storstilt kriminalitet i Østfold, som kulminerte i en voldtekt av en Sarpsborg-kvinne sist helg. (Foto: Sv.no).

Sigøynerne skal blant annet ha stått bak et stort antall innbrudd,  personran, eldreran, butikksvindel og nå altså voldtekter. I tillegg til det som betegnes av blant annet Fredrikstad Blad som «sterk forsøpling» av lokalområdet.

Blant annet skal Borg Havn ha hatt over 21 innbrudd og tyverier i industriområdet på Øra, hvorav 6 av dem ble politianmeldt. Samtlige ble henlagt av politiet.

Det gikk så langt at flere industribedrifter gikk sammen og skrev et langt innlegg i Fredrikstad Blad hvor de uttalte at sigøynerkriminaliteten gikk ut over økonomien og sikkerheten deres, samt kunne i verste fall føre til at arbeidsplasser gikk tapt. Ifølge bedriftene har sigøynerne stjålet for hundretusenvis av kroner ukentlig i flere perioder.

TYVER: Sigøynere fra romleiren blir observert på overvåkingskamera på Stene Stål Gjenvinning og Norsk Metallfragmentering i november 2014. (Foto: Privat).

Det skal dreie seg om et 20-tall sigøynere som hadde fått campingvognene sine fjernet fra Borg Havn i januar ifjor, hvor de sto ulovlig. Campingvognene skal ha fått skader som følge av borttauingene og var ubeboelige.

Sigøynerne krevde erstatning og et nytt sted å bo. Det fikk de gjøre på Lisleby og har vært der siden, etter at Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti, fikk igjennom et flertall for å opprette en romleir på kommunal grunn.

Nå kan man altså legge til voldtekt til aktivitetene som bedrives i romleiren.

Exit mobile version