Site icon Lykten

Sigøyner dømt for å ha kuttet strupen på sønnen i Oslo – overlevde mirakuløst

De to sigøynerne kom til Norge for å tigge og plukke flasker. De bodde i hvert sitt telt i et skogholt i Merradalen vest for Husebyleiren i Oslo.

Søndag 18. august 2013 skal far og sønn ha kranglet. Faren skal ha slått til sønnen flere ganger og sønnen måtte til slutt dytte han unna.

58-åringen skal ha gått bort fra teltplassen, men kommet tilbake med en morakniv som han begynte å vifte i ansiktet på sønnen sin.

Sønnen skal da ha forsøkt å holdt fast armen til faren, men 58-åringen skal ha fått høyrearmen fri og skjært sønnen i halsen fram og tilbake.

32-åringen skal da ha falt i bakken og sagt til faren sin: «Er du et udyr, se hva du har gjort?». Faren skal da ha svart: «dra til helvete og dø der».

Noe av bakgrunnen for krangelen skal være at faren mislikte at sønnen var sammen med en kvinne som hadde et barn fra tidligere forhold.

Fornærmede klarte å ringe AMK-sentralen og ble fraktet med ambulanse til Oslo universitetssykehus. Han hadde da et 12 cm langt snitt i halsen som gikk helt opp til kjeven. Legene karakteriserte skaden som livstruende.

58 åringen ble først dømt til fengsel i 5 år og 6 måneder i Oslo tingrett. Han anket dommen, men Borgarting lagmannsrett opprettholdt straffenivået. Han er i tillegg dømt til å betale sønnen 150.000 kroner i oppreisning.

Kilde: Borgarting lagmannsrett

Exit mobile version