Site icon Lykten

Skandale på Norway Cup – utenlandsk trener forgrep seg seksuelt på mindreårige – politiet ventet i to dager med pågripelse

En trener for et utenlandsk lag ble igår ved midnatt pågrepet på en skole i Oslo, etter at han var anmeldt til politiet, skriver VG idag.

Den mest sjokkerende nyheten er at politiet har visst om overgrepene og fått gjentatte henvendelser over flere dager uten å pågripe den utenlandske treneren.

Fra VG.no:

– Vår jurist besluttet at vi skulle pågripe ham etter at vi har fått gjentatte henvendelser om mannen over flere dager, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt. Politiet opplyser at treneren er anmeldt for «sedelighetskrenkelser». (Sitat slutt).

Det skal dreie seg om «uønsket beføling og lignende».

Vaktleder ved Oslo-politiets kriminalvakt, Mona Nordby, forteller til VG at den utenlandske treneren er pågrepet for «seksuelt krenkende atferd».

Hvis politiet hadde tatt affære umiddelbart etter den første meldingen, så ville man ha unngått at flere mindreårige barn ble seksuelt misbrukt.

Den utenlandske treneren skal ikke ha noen tilhørighet til Norge. VG eller politiet vil ikke gå ut med informasjon om hvilket land treneren kommer fra.

Operasjonsleder Finn Belle vil ikke informere media om detaljene rundt saken.

Også ledelsen i Norway Cup visste om treneren og overgrepene, men foretok seg ingenting.

Sikkerhetssjef for Norway Cup Cato Løken har som politiet, ingen kommentarer.

Hvor gamle barna som ble misbrukt er informeres det ikke om i artikkelen. Norway  Cup har deltakere fra 6 til 19 år gamle.

Seksuelle overgrep og voldtekter på andre fotballcuper for barn og unge

Frieord har de siste ukene skrevet om hvordan både Dana Cup i Danmark og Gothia Cup i Sverige har opplevd seksuelle overgrep og voldtekter av mindreårige jenter som deltar i turneringene.

Fra Frieord.no:

En 15 år gammel norsk jente skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep under Dana Cup i Hjørring i Danmark på lørdag kveld.

Jenta har forklart til politiet at hun rundt 23.30-tiden var på vei til den sentrale bussholdeplassen som er satt opp for deltakerne i cupen, da hun ble overfalt av tre mørkhudede menn.

Mennene skal ha holdt jenta ned mens hun ble utsatt for det som av dansk politi omtales som «annen seksuell omgang enn samleie».

Les mer om den saken her:

Fra Frieord.no:

Det var under innvielsen av den største fotballturneringen i Sverige, Gothia Cup, at de seksuelle overgrepene fant sted.

En gruppe jenter i 15-16-års alderen sto utenfor stadion da de plutselig ble omringet av et guttelag fra Marokko, El Asmar, samt deres lagleder.

– De begynte å ta på dem og forsøkte å få sine hender under deres klær. De tok på deres kjønnsorgan. De kysset på dem og min datter fikk den voksne mannens tunge inn i munnen sin, forteller en av jentene sine mødre til SVT tidligere denne uken.

Les mer om den saken her:

SIKTET: Laglederen, Mohammed El Asmar (36) ble arrestert og varetektsfengslet da det fantes mulighet for at han skulle flykte fra Sverige. Han skal under avhør ha sverget ved Allah at han ikke visste hva alt oppstyret dreide seg om. (Foto: Politiet).

Relatert:

Exit mobile version